ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направете това упражнение и ще разберете на каква възраст е вашето тяло

Навярно заглавието е предизвикало известно безпокойство или смях, у някои от вас


Но в него всичко е вярно – истинската възраст на тялото може да не съвпада с цифрите, посочени в паспорта.

Като за да проверите това, AdMe.ru предлага да направите само едно упражнение. Може би резултатите ще ви изненадат.

 

Но, преди това – малко любопитни подробности.

Още преди две години учените откриха нещо много интересно. Учените казват, че са разработили начин за тестване, който ще покаже добре или зле остарява човешкото тяло.

Специалистите са на мнения, че това може да помогне да се предскаже кога ще настъпи смъртта, както и да се идентифицират лицата с висок риск от деменция. Това от своя страна ще се отрази на застраховките, медицинските разходи и пенсиите на хората.

Екипът в King’s College Лондон споделя, че „биологичната възраст“ е по-точна от датата на раждане.

Въпреки това изследването, което било публикувано в списанието Genome Biology, не дава отговор на въпроса как да се забави процесът на стареене. Както може би се досещате, тестът се прави на клетъчно ниво, по метода на сравнението. И за да приключим тази иначе интересна вметка, ще кажем само, че според екипа от Кралския колеж в Лондон „здраве“ и „възраст“ са две отделни единици.

Съвременният живот може да бъде както много полезен за тялото, така и изключително вреден за нашето здраве. Всичко зависи от навиците и дисциплината, които имаме.

И така, за да проверите възрастта на тялото, е нужно да направите само едно просто упражнение

Загрейте леко мускулите с няколко подскока или кратка разходка. Застанете в изправен стоеж. Бъдете напълно отпуснати и спокойни.

Сега се наведете напред, опитвайки се да стигнете до пода с ръце. В този случай краката и гърба трябва да са прави. Идеята на упражнението е да достигнете с ръце до положение, в което може да се изправите без много усилия, болки и опъване на мускулите.

Резултати от теста

20-25 години

Ръцете са напълно допрени на пода, колената остават прави, мускулите не изпитват ненужно напрежение.

25-38 години

 

Пода се докосва едва-едва с върховете на пръстите, коленете може би леко се свиват, но въпреки това упражнението не причинява дискомфорт.

38-50 години

Пръстите докосват горната част на краката, коленете са свити, мускулите изпитват напрежение, искате да се изправите възможно най-бързо.

Повече от 50 години

Дланите не стигат до пода. Опитвате да стигнете с ръце до пода, но това ви кара да сгъвате колене. Самото изправяне също не е кой знае колко приятно.

Не бързайте да пускате алармата, ако изпълнението на това упражнение не се е случила както сте очаквали. Правете го няколко пъти на ден в продължение на 30 дни. Не бързайте, навеждайте се плавно и без излишни усилия.

Тибетските мъдреци казват, че младостта на човек зависи от здравето на черния му дроб, което от своя страна е свързано с гъвкавостта. Не е тайна за никого, че заседналият начин на живот отрицателно засяга не само състоянието на мускулите, но и вътрешните органи.

Накланяйки се не по-малко от 30 пъти всеки ден, ще можете да укрепите сухожилията и мускулите в тялото.

И една добра новина накрая – можем да придобием гъвкавост на всяка възраст. Нужни са само повече упражнения.

Източник: www.bbc.com, adme.ru
Илюстратор: Марат Нугуманов, специално за AdMe.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *