ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПИРАЦЕТАМ / PIRACETAM

Съдържа пирацетам, хипромелоза, магнезиев стеарат, желатинови капсули, оцветители

Предназначение

пирацетамПИРАЦЕТАМ е ноотропен продукт: препоръчва се за подобряване на кръвоснабдяването в главния мозък. Това помага при проблеми с паметта и концентрацията, при нарушения на говора, световъртеж, главо и др. Стимулира нервно-психическата дейност и подпомага възстановителните процеси при продължително боледуване или преумора.

Терапията с този медикамент повлиява положително възстановителните процеси след нарушения вследствие на кислороден глад или отравяния. Бележи положителни промени при пациенти с деменция, причинена от съдово заболяване.

Лечението на възрастни с този медикамент е препоръчително при нарушения на паметта и липса на мотивация за действие, неволеви мускулни съкращения, вертиго и нарушения на равновесието и др. За пациенти деца продуктът се препоръчва в случаи на дислексия.

Как се приема

Приемът на ПИРАЦЕТАМ се назначава от специалист; дневната доза и продължителността на приема са в зависимост от възрастта и общото здравословно състояние на пациента.

При нарушения на паметта лечението стартира с дневна доза от 4.8 г ПИРАЦЕТАМ, които се разпределят поравно за два или три приема. Дозата се намалява плавно, докато достигне до 2.4 г дневно.

При неволеви съкращения на мускулите терапията започва със 7.2 г дневно и дозата се увеличава плавно до 24 г на ден. Лечението е продължително, като на всеки 6 месеца се преценява дали е възможно терапията да се прекрати или поне да се намали дневната доза.

При вертиго дневната доза е от 2.4 до 4.8 г на ден, разпределени за два-три приема поравно.

При деца дозата се определя индивидуално в зависимост от възрастта, телесното тегло и диагнозата. Възможно е прилагане при дислексия и сърповидноклетъчна анемия.

ПИРАЦЕТАМ е продукт за продължителен прием под формата на капсули. Капсулите се поглъщат цели, с вода, без връзка с храненията. Положителен ефект от приема на лекарствения продукт може да се почувства след 6 до 12 седмици.

Неволното предозиране не води до тежки последици, но не е желателно да се допуска.

Спирането на приема трябва да става постепенно, чрез бавно редуциране на обичайната доза. След пропуснат прием не се налага удвояване на дозата с цел наваксване.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този продукт може да провокира засилена нервна активност, нервност, слабост и депресия, напълняване, вертиго, болки в стомаха – диария, гадене и повръщане, отклонения в кръвни показатели, алергични реакции, липса на координация на движенията, отоци, зачервяване и сърбеж, уртикария, обърканост, халюцинации.

Не се препоръчва прием след 17 часа заради възможната реакция на свръх активност и безсъние.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се прилага при алергия към един или повече негови компоненти.

ПИРАЦЕТАМ е противопоказан при мозъчен кръвоизлив.

Лекарственият продукт не е подходящ при кърмене; бременни биха могли да го приемат само след конкретна оценка на риска от лекар.

При лечение с ПИРАЦЕТАМ не бива да се шофира заради вероятността от проява на странични ефекти с неконтролирани движения, замайване и влошени реакции.

Не прилагайте за пациенти със сериозни бъбречни увреждания.

Взаимодействие с други медикаменти

ПИРАЦЕТАМ не се приема едновременно с антикоагуланти или аспирин заради риска от кръвоизливи.

Да се избягва паралелен прием с хормони на щитовидната жлеза.

_________

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 30 капсули по 800 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *