Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви тестове за откриване на болести можем да си направим в домашни условия?

В домашни условия можем да си направим различни тестове, които да ни помогнат да открием дадено заболяване или състояние на организма

тестове
Какви тестове за откриване на различни болести можем да си направим сами? Защо е добре да се тестваме самостоятелно, преди да отидем на лекар? На тези, и още много други въпроси, отговаря доктор Свещникова, общо практикуващ лекар с много опит и дълъг стаж.

Как можем да установим една или друга причина, която може да ни накара да направим по-сериозни изследвания в болница?

В рамките на десетина минути у дома можем да получим информация, която да е от значение за нашето здраве.

Все повече стават броя на тестовете, които бихме могли да си направим сами. Най-популярният домашен тест, е тестът за бременност. Но освен него можем да направим и тест за установяване на хликобактер пилори – бактерията, която най-често е причина за появата на язва и гастрит.

Сами бихме могли да си направим още тест за инфекция на пикочните пътища, каза доктор Свещникова, повишеното ниво на холестерола, както и тест за глутенова ентеропатия. Родителите на тийнейджъри имат възможност да направят домашен тест за наркотици. С помощта на тези тестове могат да се открият 6 от най-често използваните наркотици. Трябва да се има предвид, че домашния тест за наркотици се позитивира дори три седмици назад. В тази връзка, отрицателен тест за наркотици може да се очаква само в два случая – ако никога не са приемани подобни вещества, и ако е спрян приема поне за 4-5 седмици.

тестове

В зависимост от насоката на теста, те могат да се правят по-различен начин. За някои е нужна капчица кръв, а за други – известно количество урина

Тестовете, при които се използва капка кръв са приложими в случаите, в които се търсят антитела срещу бактериален причинител. При другите тестове, които ще ни покажат дали в пикочополовата система има инфекция, се използва урина.

В домашни условия може да се направи дори тест за окултни кръвоизливи. Чрез този тест се открива кръв в изпражненията. За целта се поставя малко количество фекална проба върху специален материал. За да се получи резултат върху пробата се аплицира химическа субстанция. Наличието на кръв се открива след като цвета на материала се оцвети в синьо.

Това изследване се използва за откриване на колоректален рак (рак на дебелото и правото черво). Наличието на кръв в изпражненията, която е невидима за невъоръженото око сигнализира не само за рак на дебелото черво, но и за други заболявания като:

– Хемороиди – вътрешни и външни и анални фисури;
– Полипи на дебелото черво и дивертикули на хранопровода;
– Язва и улцерозен колит и гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)
– Болест на Крон;
– Прием на нестероидни противовъзпалителни средства (НПВС).

Този тест (за окултни кръвоизливи) е задължителен за хората над 45 години и трябва да се прави поне веднъж годишно. Установен навреме, карцинома на дебелото черво е напълно лечим, така както и карцинома на гърдата. Това е причината, която прави тези тестове безценни, каза още доктор Свещникова.

Домашният тест за глутенова ентеропатия (глутенова непоносимост) в домашни условия е едно от най-големите постижения на фармацевтичната промишленост. Специализираните изследвания отнемат страшно много време. първо симптомите са тези, които трябва да ни алармират. такива симптоми са хронична и трудно лечима диария, трудно наддаване на тегло при малките деца и забавяне в тяхното развитие, включително и умствено развитие. Притеснение би могло да бъде и дискомфорт в стомаха, който е непрекъснат. Хроничната диария предполага много и различни изследвания, за да се изключат други заболявания. Докато в домашни условия, само с една капчица кръв може да се установи дали има непоносимост към глутен, или причината за честото ходене по голяма нужда е друга.

Теста за глутенова непоносимост установява дали в кръвта на пациента се намират определен вид антитела

Този тест позволява да се постави диагноза за цьолиакия с почти 97% сигурност, в сравнение с всички други лабораторни тестове. лечението на това заболяване е колкото трудно, толкова и лесно. Трудно, защото изисква воля, и лесно, защото лечението е само и единствено със спазване на определен диетитчен режим.

Другото, което прави този тест много добър е факта, че с него може да се постави диагноза, както и да се разбере дали диетата, която трябва да се спазва цял живот, дава резултат.

Източник: bnt.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *