Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Оз препоръчва тази оздравителна диета при стеатоза

Доктор Оз няма нужда от представяне. Почитателите на здравословното хранене го познават от телевизионния екран

Доктор Оз
А онези, които по-задълбочено се интересуват от оздравителните методи на Доктор Оз, са прочели поне една от няколкото книги, които може да се намерят и на нашия книжен пазар.

Днес ви предлагаме няколко задължителни правила, които болните от стеатоза трябва да спазват. Правилата на Доктор Оз ще помогнат не само на хората, които имат мазен черен дроб. Освен при стеатоза, може да ги използвате и ако искате да отслабнете. Приложими са и при хората, които имат проблеми с храносмилателния тракт, като метеоризъм, например.

Правилата на Доктор Оз при стеатоза, за отслабване и цялостно освежаване на организма

1. По-малки порции

Освободете се от големите чинии, гответе по-малко порции от храната. Прилагайте правилото „наполовина“. Това означава да изяждате половината от онова, което се намира в чинията ви.

2. Майонезата не съществува

Този продукт трябва да се изключи напълно от диетата на болните от стеатоза. Той е висококалоричен и трудно смилаем. Салатите е най-добре да овкусявате със зехтин. И ако не можете да се откажете напълно от майонезата, то поне я разредете с кисело мляко без съдържание на мазнини в съотношение 50:50.

3. Разредете напитките

Ако обичате прясно мляко и не можете да се откажете от него, пуснете в чашата едно-две големи парчета лед, или няколко малки. Така хем ще разредите напитката, хем ще имате по-малко съдържание в чашата. Това правило важи само за по-калоричните напитки.

4. Не изключвайте въглехидратите от менюто

Много хора си мислят, че като се хранят без въглехидрати, ще отслабнат. Често срещана грешка е това. Грешка, която ще причини умора и постоянна слабост. Липсата на въглехидрати ще доведе до сериозни изменения в организма, особено при дамите.

5. Протеини и протеини

Да, има протеини и протеини. Различните видове протеини не бива да се смесват в никакъв случай, по време на едно хранене. Месото се чувства най-добре в компанията на зеленчуците, а сиренето трябва да избягва комбинацията с яйцата.

6. Не яжте салати вечер!

По-добре е да хапнете купичка зеленчукова или пилешка супа, вместо салати. Плодовете и зеленчуците трябва да се консумират само до 13 часа, и то задължително на гладно. Изключение има само за авокадото, от което може да си направите различни пастети. По този начин си спестявате неприятните последици от вечерната ферментация на суровите плодове и зеленчуци.

7. Психология на отказването

Определете минимум от килограми, които трябва да „свалите“ през седмицата. Например – 1 килограм. Ако сте успели, „наградете“ се с малка порция от нещо любимо, без което не можете.

8. Водата – пийте я правилно

Вода се пие поне час след хранене. В никакъв случай докато се храните. Ако много скоро след като сте приели задължителната порция храна пиете вода, ще разредите стомашните сокове и по този начин ще попречите на храненето.

9. Поне един разтоварващ ден в седмицата

Изберете ден от седмицата, през които да пиете само билков чай – различни видове, без подсладители и в каквото количество искате. Или може да консумирате три зеленчукови смутита, а през останалото време – само вода.

10. Бъдете реалисти!

Много ясно, че преминаването на здравословен режим на хранене няма да се случи от раз! Започнете с два дни от седмицата, после три и т.н. Не се измъчвайте и самонаказвайте, ако случайно „съгрешите“. И най-важното – не се отказвайте! В крайна сметка от вашата дисциплина зависи вашето здраве.

Източник: www.doctoroz.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *