Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти при остра и продължителна кашлица

Объркват се равни части мед, зехтин и коняк. Пие се по 1 супена лъжица само вечер на лягане.

1 чаена чаша плодова ракия се смесва с 1 чаена чаша зехтин, половин чаена лъжичка камфор на прах, 4 смлени карамфилчета и 4 смлени зрънца черен пипер. След 24 часа течността се прецежда. Взема се само сутрин на гладно, по 1 ракиена чашка. 5 минути по късно се изпива и 1 чаена чаша топла вода.

В продължение на 15 дни болният пие вместо вода отвара от семките на дюля. 1 чаена лъжичка семки се варят на тих огън в 500 г вода, докато течността остане на половина.

В продължение на 15 дни болният да пие вместо вода отвара от 6 счукани ореха, варени на тих огън в 1 литър вода 20 минути.

1 килограм дрянови клончета се нарязват на ситно и се варят в 2 литра вино и 2 килограма захар. Ври докато се сгъсти като сироп. Пие се по 1 супена лъжица 4 пъти дневно 15 минути преди хранене.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г листа от подбел, цвят от ружа, цвят от лопен, семе от анасон и корени от сладка папрат. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Ври 10 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 5 пъти дневно по 100 г топла отвара.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *