Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алармата е включена: 7 симптома на болести, предавани по полов път

Болести, предавани по полов път (БПП) или Сексуално предавани болести (СПБ) – почти всеки полово зрял човек се е сблъсквал с тях

болести предавани по полов път
Болести, предавани по полов път се лекуват, макар и трудно. Особено след като се диагностицират късно. Някои от тези болести остават, и човек носи последствията от тях през целия си живот.

Тези инфекции включват Човешки папилома вирус (HPV) и генитален херпес. В първия случай успешното лечение е възможно само до 25-тата година. Във втория – терапията само омекотява хода на заболяването.

Инфекции на репродуктивния тракт

Много хора, забелязват неправилното функциониране на пикочно-половата система, но не бързат да отидат на лекар. Те наивно вярват, че всичко ще изчезне само по себе си. Или просто се срамуват да се изправят пред диагнозата. А има и такива, които се страхуват от лечението. Подобни действия често завършват зле не само за самия пациент, но и за неговия сексуален партньор.

Нашият редакционен екип ви съветва да посетите лекар, ако забележите следните симптоми:

– Чувство на сърбеж, изгаряне и зачервяване в интимната област.

– Ако от гениталиите се „разнася“ нехарактерна миризма.

– Проблеми с уринирането (често ходене по малка нужда и болка по време на уринирането).

– Уголемяване на лимфните възли в областта на слабините.

– При представителите на по-слабия пол: болка в долната част на корема и във влагалището.

– Дискомфорт и болка по време на сексуален контакт.

– Кървене между периодите при жените и болка в тестисите при мъжете.

Препоръчваме ви да научите повече за симптомите на най-честите полово предавани болести

1. Гонорея

Често тези, които страдат от гонорея, на първо място се оплакват от болезнено уриниране и гнойно течение от гениталиите.

2. Педикулоза или пубисни въшки

Ако се надявате да видите тези насекоми с невъоръжено око, вашите опити ще бъдат безсмислени. Често се виждат само ефектите от тяхната дейност – малки обриви, които са много подобни на дерматит.

3. Трихомониаза

Тази венерологична болест е придружена от редица неприятни симптоми: силна болка в яйчниците (при жените), гнойно течение от гениталните органи, сърбеж и парене при уриниране.

4. Цитомегаловирус

При тази инфекция трябва да сте нащрек! Много от признаците му напомнят за първите признаци на ОВИ: повишена температура, ринит и болки в гърлото.

5. Генитален херпес

Пациентите с генитален херпес често са загрижени заради повтарящи се обриви по кожата (воднисти мехури, малки язви), парене и сърбеж в областта на гениталиите, треска и общо неразположение.

6. Човешки папиломен вирус (HPV)

Често тези, които страдат от HPV, имат върху тялото си внезапно появили се папилатни брадавици и израстъци. Те се наблюдават в областта на слабините и гениталиите. Вирусът може да не се прояви в продължение на няколко години. Ето защо, когато има съмнение за това заболяване, е необходимо да се направи специфичен тест за HPV.

7. Кандидоза

Симптомите на заболяването са флокулентно бяло течение, което е придружено от тежък сърбеж и чувство за изгаряне в гениталната област. Често симптомите се засилват след сношение или душ.

8. Хламидия

Пациентите с хламидия често се оплакват от изтичане на секрети и сърбеж в гениталната област. Понякога патогените изобщо не се проявяват по никакъв начин, но в същото време причиняват непоправима вреда на тялото.

9. Сифилис

Тази болест има толкова широки симптоми, че тя лесно се бърка със стоматит или дори с рак. Лекарите наричат сифилиса болест на върколаците. За да знаете със сигурност, че имате сифилис, трябва да си направите кръвен тест.

10. MCV инфекция при заразен молуск

Тази вирусна инфекция често се усеща след появата на пъпки върху кожата, които са изпълнени с бяло съдържание.

11. Микоплазмоза

Пациентите с микоплазмоза могат да бъдат разтревожени от висока температура, силна болка в корема и проблемно уриниране.

Ако подозирате, че имате тези или други ППИ, или че сте били изложени на риск от заразяване, обърнете се към Вашия лекар за тестване. Навременната диагноза и лечение са важни за избягване или забавяне на по-тежки, потенциално животозастрашаващи здравословни проблеми и за избягване на заразяване с други хора.

Източник: www.mayoclinic.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *