Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебната вода от връх Дамбалъ край Момчилград помага при заекване

Всяка година, навръх Гергьовден, на връх Дамбалъ край Момчилград се случва чудо. В нощта на 6 май, от чешмата, построена до скалата, потича лековита вода

Дамбалъ
Свещеното място от хилядолетия се почита както от мюсюлмани, така и от християни.

Дамбалъ на турски означава капка. Местността, на която е разположена чешмата с лековитата вода, се намира на около 8 км североизточно от Момчилград.

Старите хора казват, че заекващи могат да се изцелят, като пият от водата. Задължително е и да се окъпят с нея, но само във времето от полунощ до първи петли и изгрев слънце. Заради многото хора, които всяка година намират решение на този вербален дефект, всяка година в нощта срещу Гергьорден се извършва обредно къпане. И него идват хора не само от всички краища на България, но и от цяла Европа.

За благодарност болните връзват част от дрехите, с които са дошли. Други пускат дребни пари в коритото на чешмата.

Преди обредното къпане хората се събират на групи, говорят си или се молят. Има и такива, които си тръгват със стъкленици, пълни с лечебната вода. Ползват я през годината, или я пращат на близки и познати, за да усетят и те благодатното влияние на живата вода.

Старите хора казват, че не е задължително да си болен, за да посетиш местността под връх Дамбалъ, там където е лековитата вода. Ако само една нощ се пренощува на това свято място, организмът ще се зареди със сила, която няма да позволи на болестите да го атакуват през следващата година. А ако лицето на малко бебе се изплакне с тази вода, то не само ще проговори по-бързо, но ще бъде изключително спокойно и здраво.

Източник: standartnews.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *