Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТИНТАРОС / TINTAROS

Съдържа розувастатин, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, кросповидон тип А, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, триацетин, хинолиново жълто, алуминиев лак

Предназначение

ТИНТАРОС е лекарствен продукт тип статини. Препоръчва се при висок холестерол и повишен риск от инфаркт или инсулт. Към терапията с ТИНТАРОС се пристъпва, ако диетата и препоръчаната физическа активност не подобрят липидния баланс в организма на пациента. Приемът на този статин понижава стойностите на т.н. лош холестерол – а повишава тези на “добрия”. Дневната доза и продължителността на приема трябва да се определят от лекар.

Как се приема

Приемът на ТИНТАРОС започва с дневна доза от 5 или 10 мг, по преценка на лекуващия. Лекарят трябва да отчете предварително факторите като стойности на холестерола, възраст, други заболявания – например бъбречни, миопатия и пр.

При необходимост лекуващият може да увеличава дневната доза плавно, с интервал от четири седмици – но не повече от 40 мг дневно за възрастни, 20 мг за деца и подрастващи на 10-17 години и 10 мг за деца на 6-9 години.

Дневната доза се взема наведнъж, с чаша вода. Препоръчително е това да става по едно и също време.

При неволно предозиране направете консултация с лекар. Ако е пропуснат прием – вземете таблетка при първа възможност или изчакайте следващия, като не търсите наваксване чрез удвояване на дозата. Не спирайте приема самоволно – това може да обезмисли предходната терапия и холестеролът ви да се върне към високите си стойности.

Възможни нежелани ефекти

ТИНТАРОС може да предизвика алергични реакции, изразени в сърбеж и “релефен” обрив по тялото, оток на устните и езика, затруднено дишане и преглъщане и пр.

Пациенти съобщават за странични ефекти от рода на главоболие, болки в стомаха, запек, замайване, гадене, мускулни болки, белтък в урината, повишени стойности на кръвната захар. Възможни са също промени в кръвните показатели, отклонения във функциите на черния дроб и жълтеница, кръв в урината, болки в ставите, загуба на паметта за определени събития, задух и отоци по тялото, отслабване на либидото, депресия, кашлица и задушаване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТИНТАРОС не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Този продукт е противопоказан при бъбречни и чернодробни заболявания в напреднал стадий, както и при проблеми с мускулите и ставите.

Да не се използва за лечение на бременни и кърмачки.

Не се прилага при деца под 6-годишна възраст.

Рискови пациенти, за които се преценява индивидуално степента на опасност при лечение с ТИНТАРОС, са алкохолно зависими, с болна щитовидна жлеза, при необяснима мускулна слабост на фона на повишена температура.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ТИНТАРОС с други лекарства може да промени резултата от приема както на статина, така и на другите продукти, или да усили страничните ефекти. Наложително е внимание ако пациентът е приемал или още приема продукти като циклоспорин, антикоагуланти, фибрати, лекарства при лошо храносмилане, лекарства за HIV-позитивни, противогъбичното интраконазол, еритромицин, перорални противозачатъчни и др.

_________

Усреднена цена в аптеките – 24 лв за 28 таблетки от 40 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *