Начало / Болести и лечение / Липсата на тези витамини съсипва женското здраве!


Липсата на тези витамини съсипва женското здраве!

Важни витамини за жените от всички възрасти

Всеки човек е наясно с факта, че за да е здрав, трябва да положи определени грижи за себе си.

Част от тези грижи включват осигуряване на ежедневната доза витамини и минерали, които са жизнено необходими за организма.

Едва ли има човек, който да не е наясно с факта, че нуждите на жените са много по-различни от тези на мъжете. За да бъде здрава и красива, всяка дама трябва да приема определени витамини.

Във всеки етап от живота си жените се нуждаят от различни витамини и минерали. Когато сте подложени на постоянен стрес и напрежение и не се чувствате добре, нуждата от прием на витамини и минерали се засилва неколкократно.

витамини

Важни витамини за жените

В следващите редове ще ви разкрием кои са задължителните витамини, които всяка жена трябва да приема:

Витамин А

Той е от изключителна важност за здравето на косата, очите, кожата и ноктите. Освен това стимулира производството на червени кръвни телца и засилва имунната система. При недостиг на витамин А в организма ще боледувате често. А ако сте бременна, рискувате плодът да се увреди.

Витамини от група В

Те също са от огромна важност за организма на дамите. Тези витамини намаляват сериозно нивата на стрес и регулират нервната система. Помагат при храносмилателни и чернодробни проблеми, както и при анемии. Намаляват нивата на лошия холестерол и участват в обмяната на веществата.

Витамин С

За ползите от този витамин е изговорено и изписано много. Той е мощен антиоксидант, има стимулиращо действие върху имунната система. Предпазва кожата от стареене и намалява значително риска от появата на сърдечни заболявания.

Витамин Д

Този витамин е от огромно значение за здравето на костите и зъбите. Безспорно е от огромна важност не само за бременните жени, но и за дамите, които са прехвърлили 40-годишна възраст. Истината е, че този витамин намалява значително риска от появата на остеопороза.

Фолиева киселина

Тя свежда до минимум риска от увреждане на плода при бременност. Намалява сериозно нивата на стрес и умора и освен това предпазва от анемия.

Витамин К

Приемът на този витамин е от огромно значение. Той може да заздрави сериозно костите ви и да помогне за правилното функциониране на кръвоносната система.

Витамин Е

Също като витамин С, този витамин е мощен антиоксидант. Доказано е, че предпазва организма от някои видове онкологични заболявания.

Източник:woman.ru

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*