Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В борбата срещу коварния враг всички методи са добри: най-ефективните рецепти при папиломи

Появата на папиломи е крайно неприятна. Преди да решим как да ги премахнем, нека разберем какво е папилом. Папилом е доброкачествено кожно образувание

папилом

Всеки ли може да има папиломи? Зависи от няколко фактора. И най-вече от това дали се грижим за отстраняването на папиломите навреме.

Какво представляват папиломите? Това са кожни възелчета с тясна основа (стебло) и с мека или плътна консистенция. Цветът им варира от светлокафяв до тъмнокафяв.

Причината за появата на папиломи е човешкият папиломавирус (HPV). HPV е силно заразен. Може да се предава едновременно сексуално и чрез ежедневни дейности – чрез ръкостискане, на обществени места – басейни и сауни, чрез ползване хигиенни материали на други хора. Предаването на този вирус се насърчава и от различни микро-травми на кожата: ожулвания, пукнатини, драскотини.

Когато папиломата се намира върху лигавица, на лицето и особено близо до очите – по-добре е да потърсите помощ от специалист. Такава папилома се нарича островръха папилома. В други случаи няма да има вреда при използването на естествени методи за отстраняване.

Преди да пристъпите към самолечение с рецепти от народната медицина е необходимо да се консултирате с дерматолог. В някои случаи папиломата обикновено трябва да бъде оставена на мира, тъй като тези образувания са склонни да намаляват или изчезват с течение на времето. Тази статия ще ви даде свежи идеи как да премахнете папиломи у дома.

Как да премахнете папиломи?

НАРОДНИ СРЕДСТВА ЗА ЗАЩИТА У ДОМА

1. Сок от картофи

Засегнатите области на кожата от папилома могат да бъдат третирани с пресен сок от картофи. Тази процедура трябва да се прави 2-3 пъти на ден. Резултатът ще бъде видим след една седмица. Лечението продължава докато образуванието намалее или не изчезне напълно.

2. Витамин Е

Разтрийте папиломата с масло от витамин Е. Два пъти на ден ползвайте маслото от витамин Е, като го втривате внимателно върху засегнатите области. Резултатът ще трябва да изчака 1-2 седмици. За да постигнете най-добрия ефект, комбинирайте маслото от витамин Е с чесън и го оставете да действа през нощта.

3. Тинктура от глухарче

Ако папиломите са се появили през лятото, цъфтящите глухарчета могат да помогнат. Напълнете подходящ буркан с накъсани на дребно свежи стебла и листа от глухарче. След това натъпчете добре буркана със свежата билка, а отгоре залейте с „Тройной“ одеколо или спирт. Пазете буркана с билките две седмици на тъмно място. С тази тинктура може да намазвате папиломата 5 пъти на ден, докато изчезне напълно.

4. Джинджифил

Как да премахнете папиломи с джинджифил? Мажете засегнатите области със сок от джинджифил в продължение на около 2 седмици, и те ще започнат да намаляват, а след това ще изчезнат напълно.

5. Масло от чаено дърво

Капнете 2-3 капки масло от чаено дърво върху влажна памучна подложка и леко разтрийте папилома. Прилагайте това лекарство 3 пъти на ден в продължение на 10 дни.

Преди да започне процедурата, намажете зоната на кожата в близост до папилома със сметана или растително масло. Вземете памучен тампон, накиснете го в ябълков оцет и го прикрепете към папилома.

След това фиксирайте с пластир и оставете да действа 30 минути. След 6-7 часа е желателно да се повтори процедурата. За осезаем резултат се изисква мазане с ябълков оцет средно 5 дни.

7. Лимонов сок

Лимонът съдържа лимонена киселина, която помага за разрешаването на проблема чрез разлагане на папиломните клетки. Потопете памучен тампон в лимонов сок и го нанесете върху засегнатата област. Нека изсъхне. Правете това два или три пъти дневно в продължение на 2-3 седмици, докато кожата се изчисти.

8. Масло от риган

Риганът отдавна е известен със своите антибактериални и противовъзпалителни свойства. Смесват се 2-3 капки масло от риган с 4-6 капки кокосово масло. Разпределете тази смес директно върху папилома. Процедурата се повтаря три пъти на ден. Папиломите постепенно започват да изсъхват и падат.

За да се отървете окончателно от папиломите, външните средства за лечение не са достатъчни. Необходимо е да се борим с фокуса на болестта, т.е. да подобрим здравето и да засилим имунитета.

Източник: www.ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *