Внимание! Китайският чесън напълни пазарите (как да го разпознаете и защо да не го купувате)

Китайският чесън е бил обект и на други публикации в нашия сайт. Днес ще обясним как да го разпознавате и какви са причините, поради които е добре да се въздържате да го купувате

китайският чесън
Истината е, че китайския чесън печели клиенти заради добрия външен вид, който има. И е истина, че една не малка част от домакините импулсивно го купуват. А е добре разумно да се пазарува чесън, защото чесънът, освен подправка, е и лекарство.

Славата на чесъна като отлично средство за укрепване на имунитета, профилактиката и лечението на настинки е безспорна. Чесънът съдържа антиоксиданти, които имат положителен ефект върху функционирането на кръвоносната система и сърцето. В допълнение, този чудотворен продукт може да намали нивото на холестерола в кръвта.

Има хора, които отглеждат чесън в собствената си градина, и могат да бъдат сигурни, че техният чесън е качествен и екологично чист. Но мнозинството хора все още го купуват!

Вреда от чесъна!

Да, тази полезна подправка може да бъде вредна, и то не само за хората, които имат проблеми със стомаха. Вредата от чесъна може да бъде дори по-голяма от ползата, ако купите продукт, внесен от Китай. Статистиката твърди, че днес китайският чесън заема 80% от чесъна, доставен в магазини и супермаркети, а понякога и на пазарите.

„Чудото“ на китайския чесън

Изглежда бял, усеща се твърд, лек е и изобщо не се разваля. Чудите се защо? Китайците се научиха да отглеждат чесъна по начин, който ще им позволи продукцията им да има вид и дълъг срок на годност.

Отговорът е прост и тъжен. Всъщност подобен чесън се третира с вредни химикали, които оказват неблагоприятно влияние върху човешкото здраве.

Китайският чесън не почернява, не изгнива, трае дълго. Ето и новината!

За да се постигне този ефект, той се обработва с хлор. Атрактивният външен вид на продукта е на първо място, а накрая – неговата безопасност за човека.

Другото, което прави впечатление е, че главите китайски чесън изглеждат като извадени от калъп. Всички са бели, с еднаква форма, големина и грамаж. Бялото на китайския чесън е снежнобяло и без нюанси.

Ако си купите чесън, отгледан в някое родно село, той едва ще изтрае до края на зимата. Ще поникне, ще изгние, ще „изкуфее“, както казват старите хора. Китайският чесън ще изглежда добре в продължение на поне една година. За да е възможно това чесъна се третира с малеинов хидразит.

А за да не го нападат насекоми и бактерии, особено ако чесънът е за износ, китайците го обработват с метилбромид.

Китайският чесън също така никога не израства, което е доста странно. Нашият лук и чесън, след като дълго време стои в сравнително топла стая, започва да расте. Същото се случва и с картофите, които се съхраняват в мазето. В противен случай всичко това просто изгнива. Но при китайския чесън нищо такова не се случва, защото се подлага на гама-облъчване.

Нужно е да признаем, че която и да е селскостопанска продукция не може да издържи без използването на пестициди и друг вид химия. Но трябва да се знае мярката, да се сертифицира и да се проверява от оторизираните органи. Няма информация дали китайския чесън, който се продава у нас, се проверява. Китайският чесън е сезонна новина в новините, но… само толкова. Ще се провери, ще се вземат мерки, и до там!
Вижте материал по темата ТУК!

Как да разпознаем китайския чесън? Вече стана дума за цвета и формата – снежнобял, с еднаква форма, едър и приятен за окото. Има още един признак, който трябва да се счита за предупредителен, когато купувате чесън. Китайският чесън е с напълно изрязан корен.

Внимателно следете качеството на продуктите, които консумирате. Все пак здравето ви зависи от това!

Ако тази информация ви се е сторила полезна, споделете я с приятелите си в социалните мрежи.

Източник: btv.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Внимание! Китайският чесън напълни пазарите (как да го разпознаете и защо да не го купувате)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *