ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВАЛЕВИТ / VALEVIT

Съдържа сухи екстракти от валериана – корен, и маточина – листа, както и глюкоза, силициев диоксид – колоиден, безводен; целактоза 80, царевично нишесте, талк, стеаринова киселина, арабска гума, захароза, талк, еудражит L 125, метилцелулоза, калциев карбонат, глицерол 85%, монтагликолов восък

Предназначение

валевитВАЛЕВИТ е продукт на растителна основа, ефективен при леки форми на психически стрес. Билковите екстракти упражняват успокояващо действие и съдействат за преодоляването на остри състояния с тревожност.

Как се приема

Приемът на ВАЛЕВИТ може да се реши и по лична преценка, но е по-добре дневната доза да бъде преценена от лекар. Най-често се практикува прием на една таблетка при необходимост; максималната доза за денонощие е четири стандартни таблетки.

Таблетките ВАЛЕВИТ се поглъщат цели, с вода. Приемът им в продължение на няколко дни трябва да даде очаквания резултат; ако това не се случи след двуседмична терапия, трябва да се направи консултация за корекция на лечението.

Граничната доза не бива да се надхвърля с цел по-бързо постигане на очакваните резултати. Приемът на по-високи дози може да причини умора, замаяност, тремор на ръцете, болки и спазми в корема, стягане на гръдния кош. Проявата на подобни симптоми изисква медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

ВАЛЕВИТ може да провокира алергични реакции, изразени в зачервяване на кожата, сърбеж и обриви, отоци по лицето и гърлото, затруднено преглъщане и говор. Проява на подобни симптоми налага спешна медицинска помощ.

По-често се съобщава за гадене, спазми и болки в корема.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВАЛЕВИТ не може да се употребява при алергия към биоактивните компоненти или към някои от помощните съставки.

Не е подходящ за терапия при деца под 12-годишна възраст.

Продуктът не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Приемът на ВАЛЕВИТ забавя реакциите; не шофирайте, ако приемате този продукт.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ВАЛЕВИТ със седативи или синтетични хипнотици води до взаимно усилване на въздействията. Това налага внимателен подбор на лекарствата и точна преценка за възможните ефекти от съвместяването.

При съчетаването на ВАЛЕВИТ с алкохол действието на продукта се усилва.

________

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *