Най-безполезните лекарства на нашето време! Нищо повече от плацебо и пари, хвърлени на вятъра!

Всеки ден някой някъде купува лекарства, за които е чувал, или е гледал в рекламите по телевизията. Това е една грешна и много порочна практика

лекарства
Когато болката ни изненадва, ние конвулсивно бягаме в най-близката аптека. По пътя си припомняме рекламата на лекарство, за което сме чували по телевизията много пъти. Правилно, защо да си губим времето по болниците, след като телевизорът вече ни е консултирал, и от него сме научили всичко, което трябва да знаем?

Искате ли да ядете много без дискомфорт и коремна болка? Не забравяйте да си купите Мезим Форте. Измъчват ви разширени вени? Вземете Троксевазин. Има ли полза от всичката тази химия? Днес сме решили да ви представим няколко популярни, но напълно безполезни лекарства.

1. Пробиотици

Зле информираните потребители си мислят, че купуват ценни живи бактерии, които по някакъв научен начин за затворени в хапчето пробиотик. Но те не знаят, че процесът на опаковане унищожава до 99% от всички потенциално полезни бактерии и спори. Със същия успех можете да си купите в магазина евтино кисело мляко. В Европа лекарите не предписват на пациентите тези съмнителни лекарства.

2. Мезим форте

Едно от най-безполезните хапчета на нашето време! Вместо да рекламират по някакъв начин здравословното хранене, производителите на малкото розово хапче са заложили на преяждането по празниците. Почакайте да наближи Коледа, и рекламите на Мезин форте ще се появят отново. Активната съставка в Мезим форте е панкреатин и е ефективна само при лошо храносмилане. Хапчето не помага при диабет, панкреатит, херния и други сериозни нарушения.

3. Троксевазин

Ефикасността на това мазило не е потвърдена, по начин по който да е удовлитворителен за потребителите. Или поне да оправдава съмнително високата му цена. Според западни проучвания активното вещество, което се съдържа в Троксевазин – троксерутин има почти забележим ефект върху здравето на вените.

4. Хомеопатични препарати

Заслужава да се запомни веднъж завинаги, че всички хомеопатични препарати не съдържат активни вещества. Следователно, нямат ефект върху тялото. В този случай е по-добре да спортувате малко повече, или да похарчите парите си за по-здравословна храна, вместо да се доверявате на хапчета със съмнителен ефект.

5. Глицин

Глицинът изобщо не е лекарство, това е най-често срещаната аминокиселина! От него няма нито полза, нито има вреда. Не са провеждани проучвания за ефикасността на глицин.

6. Валидол

Това лекарство се счита за ефективено и е изключително разпространено в България. Не разчитайте на него при сериозни проблеми със сърцето, особено когато всяка минута е ценна, в случай на инфаркт!

Разбира се, списъкът не е пълен и не претендира да е изчерпателен. Към него може да добавим голяма част от таблетките за гърло, или капките за нос – особено онези, които съдържат разтвор на морски соли. Първо – такъв разтвор може да си направите и у дома. И второ – тези капки не вършат никаква работа, освен да овлажняват лигавицата на носната кухина. Разбира се, това не пречи на педиатрите да ги изписват, за да може притеснените родители веднага да ги закупят.

Преди да отидете в аптеката, проучете състава на рекламираното хапче, за да не се окаже, че си давате парите за никому ненужно плацебо.

Селектирана информация от lekuva.net

Източници:

www.steadyhealth.com
www.theguardian.com
www.dailymail.co.uk
www.science.slashdot.org
www.dni.ru
www.pharma.net.ua

Оценете статията
Оценка 3.9 от 7 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Най-безполезните лекарства на нашето време! Нищо повече от плацебо и пари, хвърлени на вятъра!

  1. Mavrodinov каза:

    4. Хомеопатични препарати
    Заслужава да се запомни веднъж завинаги, че всички хомеопатични препарати не съдържат активни вещества. Следователно, нямат ефект върху тялото. В този случай е по-добре да спортувате малко повече, или да похарчите парите си за по-здравословна храна, вместо да се доверявате на хапчета със съмнителен ефект.

    НЕ СЪМ ФАРМАЦЕВТ. КАТО ПАЦИЕНТ ПОЛЗВАМ ПОДБРАН НАБОР ОТ ХОМЕОПАТИЧНИ ПРЕПАРАТИ И СЪМ УСТАНОВИЛ, ЧЕ МИ ПОМАГАТ. ЗА МЕН ЕФЕКТЪТ Е ДОКАЗАН, А НЕ СЪМНИТЕЛЕН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.