ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жена направи чудеса за здравето си с най-обикновен сок от лук (лечение на кожни болести, настинка и безсъние)

Непрекъснато се пише за ползата от познатия на всички лук. И не само защото прави манджите вкусни, а и защото има много здравни ползи

лук

За здравните ползи от използването на лук е известно още от времето, когато бабите на нашите баби са лекували обикновени сополи или хроничен ринит със сок от лук. Лук се използва за лечението на респираторни заболявания по целия свят. В Западна България, например, при настинка бабите са правили едно просто и много вкусно лекарство.

Равни части сок от лук и вино се сместват. От така получената смеска се пият по една-две глътки на всеки час. Давали са го и на деца, това лекарство, но днешните деца е по-добре да не се лекуват по този начин.

Но, ако сте достатъчно смели и не ви е страх от лютивия сок, може спокойно да го използвате като алтернативно средство за лечение на кашлица и хрема.

Как се прави сок от лук?

ПОДГОТОВКА

1. Олюпете лука и го нарежете на малки кубчета.

2. Изсипете нарязания лук в подходящ съд. Добавете 1-3 супени лъжици захар в зависимост от размера на главите лук. Можете също така да направите сока с мед, вместо захар.

3. Сега трябва да имате малко търпение. Захарта или медът ще „издърпат“ сока от кубчета лук. Само около час можете да получите първата чаена лъжичка сок. Взимайте по една чаена лъжичка 3-5 пъти на ден.

Компрес от лук

Компрес с нарязан лук ще успокои възпалението на кожата и ще намали болката в ушите.

ПОДГОТОВКА

1. Олюпете лука и го нарежете на малки кубчета. След това ги запържете леко без масло или олио в тиган. По този начин етеричните масла ще бъдат освободени, а острата миризма ще изчезне.

2. След това сложете топлия лук в подходяща кърпа – ленена, памучна.

3. Увийте лука в кърпата. Ако го поставяте върху ухото, което ви боли, уверете се, че компресът е топъл, а не горещ. Ако го слагате върху ухото на дете, по-добре е да фиксирате компреса с превръзка.

Друга, по-нестандартна употреба на сок от лук, или включване на етеричните масла на лука в лечението на различни болести

Американката Анет Ларкинс

Американката Анет Ларкинс откри истината за вечната младост в суровоядството. Преди няколко години прекрасно изглеждащата дама смая света със свежия си вид. Оказа се, както може и да предположите, че Анет е приемала зеленчуците не само вътрешно, но и външно.

Например, тя редовно е ползвала една много лесна и приятна маска за лице, която се прави от печен лук и мед. Двете съставки се смесват, като съотношението е 2 към едно. Получената каша се нанася върху лицето и след 15-20 минути се отмива с хладка вода.

Анет приготвя и подмладяващ лосион от сока на лука. Две лъжици сок от лук се сместват с 200 мл. прясно мляко, в което има разтворена лъжица мед и щипка куркума. Добавя се сока от лук, разбърква се и се обтрива кожата на лицето с тази смес всяка сутрин. Останете така, докато пиете кафе, или закусвате, и след това изплакнете.

Освен това, може да наредите четвъртинки лук около възглавницата, преди сън. Разбира се, това е добре да го направите само ако миризмата на лук няма кой да пречи. Докато спите, етеричните масла на лука ще прочистят запушения нос, и ще ви осигурят спокоен сън.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *