Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сок от дрян помага при диабет, екзема и още 5 болести

Сега е времето да се възползвате от плодовете на растението дрян – колкото популярно, толкова и полезно

дрян

Дрян може да намерите в гората, може да си купите и от пазара. Има го, но поради незнание повечето от нас подминават малкото червено плодче, което прилича на шипка. А то всъщност е дрян – малкото дръвче, от което се правят сурвачки. И това съвсем не е случайно! Някога хората не са давали пари за лекарства – те са имали в избите доволно количество сок от дрян. И освен здрави, нашите баби и прабаби са били и слаби, защото дрянът е изключително нискокалоричен плод – в 100 грама има само 40 калории.

Дребните червени плодове допринасят за намаляване нивата на кръвната захар, укрепват кръвоносните съдове, подобряват имунитета и също така помагат при обостряния на хемороиди.

Абсолютно недопустимо е да не хапнете поне една шепа „дренки“, както са ги наричали бабите. Плодовете на дряна идеално се комбинират с настъпващата есен. Те ще ви дадат тонус и сила, с която да посрещнете студеното време.

При кои болести и как се ползва плод от дрян?

1. Укрепване на имунитета

За защита от ранни прояви на настинки ще ви помогне най-обикновен чай от дренки. Но, още по-добре ще е ако може да хапвате поне по шепа на ден, в суров вид. Поради високото съдържание на витамин С, плодовете на дряна увеличават защитните функции на тялото. За да сте винаги във форма, трябва да ядете 1/2 чаша червени плодове на ден. Десетдневен курс на прием ще бъде изключително ефективен.

2. За да се ускори метаболизма

За тези, които искат да отслабнат, си струва да обърнат внимание на плодовете на дряна. Пектините, съдържащи се в в тях, допринасят за екскрецията на оксалова и пикочна киселина от тялото.

3. За да се отървете от проблемите с червата и за подобряване редовното изпразване на стомаха

Oбикновеният дрян е просто незаменим за тези, които страдат от проблеми с храносмилателната система. За да регулирате работата на стомаха и червата, е достатъчно да ядете по 10-12 плодчета преди всяко хранене (1-2 часа).

4. При диабет

Лекарите препоръчват на тези, които страдат от захарен диабет, редовно да използват сок от дрян. Тази напитка ефективно намалява нивата на кръвната захар. Лечението със сок от дрян трябва да започне с 50 грама, 30 минути преди хранене. Постепенно трябва да се увеличи количеството сок, което се изпива на ден до 200 грама. Разбира се, за да е абсолютно ефективен е добре да не се ползва захар.

5. За лечение на проблемна кожа

Тези, които страдат от постоянни кожни изригвания, под формата на акне и черни точки , си заслужава да ядат редовно по 100-200 грама плодове от дрян на ден. Много скоро ще забележите, че кожата е станала по-чиста и по-здрава. Също така, маслото от помага при екзема. В този случай, трябва да използвате не само плодовете, но също така корени и кора от растението. Приготвянето на масло от дрян е трудоемко в домашни условия, затова потърсете в аптеките.

6. При екзацербация (обостряне) на хемороиди

Медиците препоръчват в този случай да използвате дряна заедно с костолките. Факт е, че костилките на дряна съдържат растителни масла, които имат бактерицидно и противовъзпалително действие. Тези свойства са просто необходими при обостряне на хемороидите.

Дренките помагат за намаляване на отока, намаляване на болката и изчезване на зачервяването на хемороидите. Най-лесният начин за лечение е да ядете 15 плодчета на ден, заедно с костилките.

7. При възпалено от настинка или болезнено заради грипа гърло

Леко затоплен сок от дрян е най-добрият естествен антипиретик. А ако случайно сте си направили сладко от дренки, спокойно може да го ползвате при болки в гърлото.

Източник: edaplus.info

Изглед на опаковката на продукта Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Сок от дрян помага при диабет, екзема и още 5 болести

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *