Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Супер съвети и новости в лечението на дисковата херния: съветите на доктор Томас Новак, специалист по хиропрактика

Доктор Томас Новак е специализирал в лечението на остри и хронични мускулни и гръбначни заболявания. Получава магистърска степен по хиропрактика в Университета в Йоханесбург

хиропрактика

 

Доктор Томас Новак продължава своето следдипломно обучение в областта на диагностиката и лечението на главоболие, дискови нарушения и болки в гърба. В последните две години доктор Новак развива иновативни решения за лечение на пациенти с гръбначни проблеми и нарушения в структурата на диска.

Преди да продължим със съветите и новостите на лечението на дисковата херния, както и на болките в гърба, нека разберем какво всъщност представлява хиропрактиката – нов, иноватитен метод за овладяване на болката.

 Томас Новак
Доктор Томас Новак

Хиропрактикът, какъвто е доктор Новак, е професия в областта на здравеопазването, посветена на нехирургичното лечение на нарушения на нервната система и / или мускулно-скелетната система. Като цяло, хиропрактиката има уникален фокус върху гръбначния манипулация и лечение на околните структури.

Хората, които търсят работещи алтернативи за облекчаване на болката в гърба, предпочитат лечение с хиропрактика

Много изследвания стигат до извода, че ръчните терапии, които обикновено се използват от хиропрактиците, са ефективни за лечението на болка в долната част на гърба, както и за лечението на лумбална херния и болка в шията.

Правилното подреждане на мускулно-скелетната структура на тялото, особено на гръбначния стълб, ще позволи на тялото да се излекува без хирургия или медикаменти . Манипулацията се използва за възстановяване подвижността на ставите, която е ограничена от тъканно нараняване, причинено от травматично събитие, като падане или повтарящ се стрес, като например седене без подходяща подкрепа на гърба.

Хиропрактиката се използва главно като алтернатива за облекчаване на болката при мускули, стави, кости и съединителна тъкан, като например хрущял и сухожилия

Понякога се използва заедно с конвенционалното медицинско лечение.

Планът за лечение може да включва една или повече ръчни настройки, при които лекарят манипулира ставите, като използва контролирана, внезапна сила за подобряване на обхвата и качеството на движението. Много от хиропрактиците, също така, включват хранителни консултации и упражнения/рехабилитация в плана за лечение. Целите на хиропрактиката са възстановяване на функцията и предотвратяване на наранявания в допълнение към облекчаване на болката в гърба.

Манипулацията на гръбначния стълб и грижата на хиропрактиката обикновено се счита за безопасно и ефективно лечение на хронична болка в гърба

Tя не е полезна при внезапно нараняване, като да кажем – от разместването на мебели. Хиропрактиката има за цел да се справи с хроничната болка в гърба, а не с острата болка, която преминава в рамките на 6-8 часа.

Изследванията показват също, че хиропрактиката е полезна при лечение на болки в шията и главоболие. В допълнение, хиропрактиката дава добри резултати при остеоартрит и фибромиалгия.

Цялостното лечение се основава на точна диагноза на болката в гърба. Хиропрактикът трябва да е добре информиран по отношение на вашата медицинска анамнеза, включително настоящи медицински състояния, лекарства, травматична/хирургическа история и фактори на начина на живот.

Пациенти, които имат остеопороза, компресиране на гръбначния мозък или възпалителен артрит не трябва да бъдат подложени на гръбначно манипулиране

Най-важното за овладяване на болката в гърба, като при всяко друго заболяване, е превенцията. Преди да е настъпило разместване на гръбначните дискове и увреждане на нервите на гръбначния стълб, е добре да се въведе една редовна и умерена физическа активност. Дори и по време на заболяването, както и след след манипулация от хиропрактик, са задължителни упражненията, полезни за здравето на гръбначния стълб.

Винаги вървете по улицата така, все едно имате молив, поставен под брадичката, съветва доктор Новак. Изправеното положение на главата, както и опъването на раменете назад, по време на ходене, са не просто полезни. Те са гаранция за придобиването на една по-красива стойка и движение без болка.

Източник: bnt.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *