Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарите назоваха 5 продукта, които могат да се консумират вечер

Всички сме чували това: яжте по-малко вечер, ето тези храни НЕ трябва да консумирате след 18 чàса, откажете се от вечерята

вечер
Лекарите назоваха 5 продукта, които могат да се консумират вечер

Има и такива, според които най-добре е вечер да се консумират салати. Грешка!

Според едно ново проучване на датските учени плодове и зеленчуци трябва да се консумират максимум до 14 чàса следобед . Вечер салати и плодове не бива да се ядат. Защо? Защото плодовете и зеленчуците ферментират и остават в стомаха ни през цялата нощ. Можете ли да си представите колко неприятно е това за храносмилателната система, и какво натоварване е за стомаха? Сигурно се чудите защо на другата сутрин, след като вечерта сте изяли само една чиния салата, имате вид на боксьор след трети рунд? Откажете се от навика да ядете салати вечер, и сами ще забележите разликата.

И сега със сигурност вече се питате: ами щом не мога да хапна една ябълка вечер, когато прегладнея, с каква храна в стомаха мога да си легна спокойно?

Следващите редове трябва да се четат внимателно от всички, които обичат да тършуват в хладилника след 19 часа. Но онези, които страдат от болестта ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна болест) трябва да запомня този списък наизуст.

Кой от нас не обича да прави инвентаризация на хладилника след 19:00 чàса? И невинно да се извинява: „Ама аз само едно чайче ще пийна…“ И да завършва с яденето на сандвичи с парче торта, например.

Колко чудесни са такива вечерни мигове! Особено, когато целият ден е бил натоварен и нивата на стреса са някъде в Космоса. Цената, която плащаме за вечерните прегрешения е много висока. Плащаме със здравето, плащаме с безсънните часове и престоя в тоалетната, който не е особено приятен.

Хората, които се борят с гастроезофагеалната рефлуксна болест, трябва да запомнят едно важно правило. След 18 чàса може да пиете само чай от лайка или от мента. Така нощите ще бъдат спокойни, а сънят – пълноценен.

И все пак, лекарите дават карт бланш за ето тези храни, които могат да се консумират вечер

Експертите смятат, че полезна диета е онази диета, при коят вечер има консумация на здравословни храни – тези, които подобряват качеството на съня и не преместват стрелката на кантара надясно. Нека видим какво можете да ядете през нощта, без да навредите на здравето и на фигурата.

Хранене през нощта

1. Черен шоколад

Често този продукт е сочен като забранен. И напълно напразно, защото между млечния шоколад с ядки и тъмния шоколад има огромна разлика! Черният шоколад съдържа минимално количество захар. Този вид деликатес насърчава бързата загуба на тегло и също така води до връщане на нормалното ниво на холестерола.

2. Супа

Това ястие не сте очаквали да видите тук! Въпреки това, можете да ядете супа през нощта. Факт е, че всички топли течности имат успокояващ ефект. Ако вечерта почувствате, че не можете да се задоволите с чаша горещ чай , не забравяйте да загреете малко супа (най-добре пилешка или зеленчукова).
Важно е да запомните: не яжте супа с леща, грах или боб вечер. Това може да доведе до неспокоен сън.

3. Бадеми

С текущите цени, разбира се, човек не може да си позволи често да яде тези вкусни ядки. Но ако наистина искате, можете да си позволите малко лукс. Една шепа бадеми ще бъде отлична възможност за удовлетворяване на нощния глад.
Тези, които искат да отслабнат, не трябва да се страхуват да консумират бадеми. По време на изследване, проведено през 2012 г., резултатите от което бяха публикувани в американското списание за клинично хранене, стана ясно, че този продукт не води до натрупване на допълнително тегло.

4. Тиквени семки

Ако вечерта ръката ви сама посегне към пакет с пуканки или чипс, незабавно изхвърлете вредните храни! Вместо това, вземете шепа тиквени семки.
Това е точно такава храна, която лесно може да се справи с нощния глад и да помогне да се подготвите за леглото. Както знаете, тиквените семена са изключително богати на магнезий, което е много важно за тихия и дълбок сън.

5. Ориз

Безспорен факт: диета, чиято основна съставка е ориз, намалява риска от безсъние с до 46%. Оризът се отнася до храните с висок гликемичен индекс, който влияе върху скоростта на производство на триптофан и мелатонин. Тези хормони са изключително важни за качествения сън.

Също така е важно да разгадаете една хитрост на нашето тяло. Понякога жаждата може да се камуфлира като много силен глад. Опитайте се да изпиете чаша вода, или за предпочитане чаша чай от джинджифил!

Насладете се на съня и красивата фигура с тези полезни и вкусни храни! И не забравяйте да споделите тази интересна информация с приятелите си.

Източник: www.mentalhealthy.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *