ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Учени: 5 ужасни болести, при които кафето действа като лекарство

Кафето може да бъде не само удоволствие. То трябва да се ползва не само и като напитка, която има за цел да ни разсъни сутрин

кафето

Кафето е мощна превенция срещу едни от най-страшните болести, които измъчват човечеството днес. Сигурно вече сте прочели и някъде другаде, че кафето пази от лоши болести. Навярно е така. Тази стария има за цел да ви запознае с научната обосновка за това твърдение. Както и да ви каже какво кафе точно трябва да пиете, за да не се чудите защо след третата чаша еспресо не само че не се чувствате по-добре, но сте и на ръба на нервната криза.

Всеки ден човечеството пие до 2 милиарда чаши кафе. Всеки жител на Земята изпива около 4 кг кафе годишно. Общата тенденция е, че консумацията на кафе в света непрекъснато нараства.

В това отношение резултатите от мащабно проучване на учените от Харвардския университет изглеждат интересни. Анализирайки медицинските показатели на 130 000 любители на кафето, американски теизследователи стигат до заключението, че умерената консумация на ароматната напитка може да защити тялото от редица опасни заболявания.

Кои са болестите, заради които си заслужава да изпиете чаша кафе на ден?

И какво точно кафе трябва да се пие?

Преди да ви запознаем със заболяванията, които се повлияват добре от кафето, е добре да наблегнем на някои подробности, около консумацията на кафе.

За да се превърне чашата с кафе в лекарство, е необходимо да се спазят следните изисквания:

– кафето, което ще пиете, трябва да е смляно преди консумацията. Няма значение дали ще е арабика или робуста, или сме с от двете.

– за приготвянето на кафето трябва да се използва френска преса за кафе.

Тези изисквания гарантират насищане на напитката с полезните вещества и масла от кафеените зърна, както и отличен вкус и плътност на напитката.

Поради всичко това, както и заради доказаните ползи за здравето, си струва да инвестирате една неголяма сума за добра кафемелачка и качествена френска преса за кафе.

Кои са петте болести, при които кафето действа като лекарство?

1. Диабет от втори тип

Пиенето на кафе увеличава производството на протеин, който свързва стероидните хормони тестостерон и естрадиол. Тези хормони играят роля в развитието на диабета.

За да се намали рискът от диабет с 50%, мъжете трябва да пият около 2 чаши кафе на ден. При жените това количество има по-малък ефект – рискът от диабет ще спадне с една трета.

2. Болести на черния дроб

Използването на две чаши кафе на ден намалява риска от рак на черния дроб с 40%. 2 чаши натурално черно кафе на ден допринасят за намаляване на риска от смърт от цироза на черния дроб до 70%. Моля, имайте предвид, че това не важи за вирусния хепатит.

3. Паркинсонова болест

Изследователите заключават, че увеличаването на приема на кофеин в разумни дози е пряко свързано със значително намаляване на честотата на болестта на Паркинсон, тъй като кофеинът блокира някои сигнални пътища в клетките, които предават информация, важна за стартирането на заболяването.

4. Сърдечна недостатъчност

Кафето в умерени количества предпазва от сърдечна недостатъчност. В същото време, за умерено количество, учените имат предвид 3-4 чаши на ден. Хората, които пият по четири чаши дневно по време на експеримента, са намалили с 11% риска от сърдечна недостатъчност в сравнение с тези, които изобщо не са пиели кафе, или са употребявали еспресо или разтворимо кафе.

5. Рак на дебелото черво

1-2 чаши кафе на ден намаляват риска от рак на дебелото черво с 26%. Повече от три чаши – до 50%.

Кафе и здраве – това е една много обширна тема. В допълнение към предотвратяването на заболявания, кафето има разнообразни стимулиращи ефекти. Кофеинът помага да се загубят излишните килограми, повлиява метаболизма и стимулира изработването на гликоген.

Освободената глюкоза по време на изработването на гликоген навлиза в кръвообращението и създава усещане за ситост. 1 чаша кафе ще ви позволи да изгаряте калории, посредством спорт, много по-ефективно, отколкото ако не ползвате кафе.

Друга причина за пиенето на кафе е, че сред любителите на кафето има няколко пъти по-малко самоубийства. Според експерти, цялата работа е в това, че кафето стимулира производството на серотонин – хормонът на щастието.

Разбира се, всичко описано по-горе е валидно само за качественото и правилно приготвено кафе. Пийте кафе и бъдете здрави!

Източник: www.healthline.com

2 на цената на 1! Глюко баланс: Осигурете контрол върху кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *