ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дерматолози обясняват: Това е най-лесният начин да имате млада, здрава и красива кожа

Ето как да имате млада, здрава и красива кожа

Питате се кога да използвате крем и кога серум? Или колко често да почиствате кожата със скраб, дали всеки ден да миете лицето със сапун и да си правите маска? Притесненията ви са основателни: ако не се съобразявате с някои специфики, ефектът от кремовете, серумите и маските няма да бъде максимален.

Тези на пръв поглед елементарни въпроси хвърлят в недоумение много жени. Свикнали сте с най-простите процедури – почистване на кожата и нанасяне на крем – дневен или нощен, и околоочен контур.

Но дерматолозите препоръчват постоянно употребата на редица козметични продукти, които правят кожата млада, здрава и красива, а вие не знаете кога да ги полагате на лицето си.

красива кожа
Правилните грижи са от изключително значение за здрава и красива кожа

Ето някои разяснения, които ще ви улеснят.

Разгримиране

С какво: с емулсия, тоалетно мляко или други универсални средства.

Обикновено почистващата козметика (гелове, пяна и т. н.) не е в състояние да се справи с устойчивите декоративни пигменти. Лесно се почиства обикновеният грим (пудра, тонален крем), но водоустойчивите продукти се нуждаят от специални двуфазни разгримиращи средства.

Много внимателно почиствайте зоната около очите, без да опъвате кожата. Почистващите продукти трябва да са с лека консистенция.

Избор: За тънка, чувствителна и суха кожа са подходящи балсами и кремообразна почистваща козметика. За нормална и смесена кожа използвайте леки млека и емулсия.

Почистване

С какво: Кожен секрет, пот, остатъци от козметиката, прах… Всичко това запушва порите, които трябва да се почистят в дълбочина.

Избор: За суха кожа е подходяща пяна, обогатена с ценни смекчаващи масла. За комбинирана кожа използвайте успокояващ мус с антисептично действие, който ще се справи с излишната мазнина. За мазните кожи най-подходяща е гелообразната текстура, която изчиства в дълбочина.

Тонизиране

С какво: тоник, излющващи лосиони.

За какво: Тоникът премахва остатъците от мъртвите клетки и изравнява цвета на лицето. Подготвя кожата за нанасянето на крема. Крайно нежелателна е употребата на тоник на спиртна основа, който лишава епидермиса от необходимата влага. В козметиката дори за дезинфекция не се използват спиртни разтвори. За разлика от тоника, с който можете да третирате многократно лицето, то с лосиона трябва да внимавате – движението трябва да е еднократно и то само в една посока – примерно от средата на челото към ухото, от брадата към шията, от ноздрите към скулите.

Избор: Нужно е да направите правилен подбор на продукта според типа на вашата кожа. Дори след едноседмична употреба на тоник лицето светва и тенът се изравнява, появява се руменина, без да остава следа от леките възпаления и раздразнения на кожата.

Основна грижа

С какво: крем, емулсия, флуид.

За какво: Кремът дава комфорт и овлажнява кожата, защитава я от негативното въздействие на околната среда и намалява усещането за стегнатост. Емулсията и флуидът са с по-лека текстура и съдържат по-малко мазнини. За предпочитане са за употреба през лятото.

Избор: Нормалната и смесената кожа имат потребност от леки емулсии и овлажняващи, по-малко мазни кремове. За остаряващата кожа са подходящи специализирани кремове и серуми, стимулиращи производството на колаген и еластин. За чувствителната кожа хидратиращите флуиди са за предпочитане.

Сапун и мицеларна вода

Можете да ползвате единствено специализиран почистващ сапун за лице. Популярните тоалетни сапуни, дори и детски, лишават кожата от липидния слой и предизвикват сухота.

Той е допустим за употреба най-вече за жени с мазна кожа.

Запушените и разширени пори великолепно се почистват с мицеларна вода. Напоете с нея тампон и изчистете лицето. Не е нужно да се отмива.

Източници:naturateka.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *