Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта на селската лечителка: компрес с чесън топи брадавици

Едно време хората на село са ползвали малко на брой, но ефикасни рецепти, с които са лекували от възпалено гърло до брадавици

 брадавици

И хубавото на тези рецепти е, че са изключително лесни за изпълнение – все с неща, които имаме буквално под ръка.

Чесънът отдавна е спечелил титлата домашен лечител. И тази титла е съвсем заслужена – все пак той съдържа около 400 активни съставки, които помагат за борбата с много заболявания. Той е богат източник на витамини, минерали, диетични фибри, аминокиселини, етерични масла и растителни мазнини.

Народните лечители съветват да се използва чесън не само за борба с настинки и инфекции, но и при брадавици и гъбички. Днес ще ви дадем една лесна рецепта, която ще ви помогне да се отървете от дефект на кожата, причинен от един от разновидностите на човешкия папилома вирус.

Отстраняване на брадавици

Човешкият папиломен вирус се разпространява навсякъде и никой не е имунизиран от него. Сред кожните заболявания, които причинява, три са особено чести: прости, плантарни и плоски брадавици. Често те се отнасят до козметични дефекти, особено при жените. Но за да не се появят отново брадавиците, на едно и също място, те трябва да се лекуват, а не просто да се почистват посредством краткосрочни действия.

Затова, за да се отървете от брадавици, както и от различни кожни дефекти, вие имате нужда от една най-обикновена чеснова паста и парче чиста марля.

Може да започнете третирането на засегнатото място, като го натривате с наполовина срязана скилидка чесън. След няколко дни започнете да слагате чесновата паста, или ползвайте лепенка, върху която сте закрепили срязан чесън.

Започнете ли да чувствате парене или сърбеж – махнете чесновата превръзка

Изплакнете мястото и сложете отгоре масло или козметичен вазелин. На следващия ден пак ползвайте чесновата паста.

Имайте предвид, че чесънът агресивно изгаря брадавиците и не бива да прекалявате с поставянето на чеснови компреси. Редовно сменяйте превръзката в продължение на две седмици или докато получите желаните резултати. Тази рецепта ще има невероятен ефект върху мястото на лезията, и в края няма да има и признаци за появата на брадавици. Единственият недостатък на това природно лекарство е миризмата, но резултатът си заслужава.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Имайте предвид, че това лекарство е подходящо за премахване на брадавици, които са на кожата. Ако се заселят на лигавицата или на гениталиите, не бива да се използва така наречената чеснова кръпка. По-добре не отлагайте посещението при лекаря.

Източник: www.livestrong.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *