СНИП КОЛД & ФЛУ / SNIP COLD & FLU

Съдържа парацетамол, псевдоефедринов хидрохлорид, хлорфенаминов малеат, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, целулоза на прах, магнезиев стеарат

Предназначение

снип колд флу СНИП КОЛД & ФЛУ представлява комплексно действащ продукт, подходящ при простуда и грип. Овладява симптоматика от рода на запушен нос, кашлица и хрема, болки в гърлото, кихане, отоци на лигавиците в горните дихателни пътища. Обезболява и подпомага нормализирането на температурата.

Всяка от трите активни съставки упражнява специфично действие, а трите заедно постигат бърз терапевтичен ефект. Парацетамолът смъква повишената температура и обезболява; псевдоефедринът облекчава дишането и нормализира тонуса в оточните лигавици на носа и гърлото; хлорфенаминът помага в случаи с алергични ринити – редуцира симптоми като течащ нос и зачервени, сълзящи очи, затруднено дишане и сърбеж.

Как се приема

Приемът на СНИП КОЛД & ФЛУ е в зависимост от състоянието и възрастта на потребителя.

Възрастните пациенти могат да приемат по 1-2 таблетки на 6 часа, но не повече от 6 за денонощие. За предпочитане е таблетките да се вземат по време на хранене или непосредствено след това. При неволно предозиране е задължително да се потърси медицинска помощ.

Подрастващи над 12 години могат да вземат по една таблетка на 6 часа; тази потребителска група може да приема до 6 таблетки за 24 часа.

Деца от 6 до 12 години вземат по една таблетка на 6 часа, но не повече от три за денонощие.

Възможни нежелани ефекти

Нежеланите ефекти от прием на СНИП КОЛД & ФЛУ включват алергични реакции, изразени в сърбеж и зачервяване на кожата в определени зони. Освен това се коментират влошено качество на съня, главоболие и световъртеж, отклонения в показателите на кръвната картина, хепатит, халюцинации, повръщане, замъглено виждане и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СНИП КОЛД & ФЛУ не се приема в случаите на алергия към някоя от съставките.

Продуктът не се прилага при лечението на деца под 6 години.

Не вземайте СНИП КОЛД & ФЛУ, ако провеждате терапия с МАО-инхибитори или сте вземали такива медикаменти през последните две седмици.

Медикаментът е противопоказан при заболявания на черния дроб и бъбреците, захарен диабет.

Пациенти от рискови групи се консултират индивидуално за възможния риск при лечението с СНИП КОЛД & ФЛУ. Става дума за пациенти с анемия, сърдечни заболявания, заболявания на щитовидната жлеза, хипертония, бронхиална астма, глаукома.

Не прилагайте при бременност и кърмене.

Не се препоръчва шофиране, ако приемът на медикамента влошава способността за концентрация и бързината на реакциите.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да прецени дали съчетаването на този медикамент с други лекарствени средства е безопасно, и при какви условия е възможен паралелният прием. Това се отнася за медикаменти като антидепресанти, антикоагуланти, холестирамин, метоклопрамид, антиконвулсанти, мускулни релаксанти, психостимуланти, лекарствени средства за контрол върху апетита.

______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 20 стандартни таблетки

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.