ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Висцерални мазнини: премахнете ги с тези билки, добавки и рецепти!

Билки, добавки и продукти за премахване на висцералните мазнини!

Какво знаем за т.нар. висцерални мазнини?

Ето какво представляват висцералните мазнини!

Висцерални мазнини – това е слоят мастна тъкан, който обвива вътрешните органи. Тяхната роля е изключително важна – те предпазват основните органи от вредни въздействия и наранявания. Когато обаче се натрупат прекомерно, се превръщат в истински враг на доброто здраве.

Смята се, че те са най-рисковата за здравето група мазнини, защото наличието им в големи количества е причина за редица заболявания. Когато процентното им съотношение спрямо другите мазнини надвиши 10 – 15%, налице са предпоставки за развитието на сърдечни заболявания, на хормонални смущения и за настъпването на дисбаланс на процесите в организма. При по-тежките случаи се говори дори за онкологични заболявания в резултат на натрупването на мастна тъкан.

Ако потърсим естетичния фактор по отношение на висцералните мазнини, то те са онзи слой мастна тъкан, който се акумулира по корема. Заради специфичното си предназначение – да покриват вътрешните органи, те се натрупват единствено в горната част на тялото, често правят фигурата безформена и несъразмерна.

Единственото, което се явява като успокоение по отношение на т.нар. скрити, вътрешни или още висцерални мазнини, гласи, че те са изключително динамични. Докато мазнините по ханша и бедрата се акумулират бавно и следователно бавно се разграждат, то коремът и талията се моделират по-лесно. Причината се крие в това, че вътрешните мазнини се поддават по-лесно на влияние. Здравословен и съобразен хранителен режим, физическа активност и правилен ритъм на живот са достатъчни, за да се постигне балансирано отслабване и разграждане на депата с висцерални мазнини.

Защо трупаме висцерални мазнини?

Когато балансът на организма е нарушен и приемаме много повече калории, отколкото успяваме да изразходваме в ежедневието си, това води до натрупване на множество излишни килограми. Мастни депа се образуват навсякъде по тялото, в това число и около корема, талията и вътрешните органи.

8 причини за напълняване

Ето кои са някои от най-честите причини за напълняване, на които обръщат внимание както диетолози и фитнес инструктори, така и медиците:

  • преяждане – без съмнение редовната злоупотреба с храна води до драстично повишаване на килограмите. Както вече стана дума, когато тялото не успее да изразходи приетите калории, то ги складира под формата на мастни депа;
  • нощно ядене – ако редовно отваряте хладилника в късните часове на деня или през нощта, то това директно се отразява на фигурата ви. В тези часове биологичният часовник е настроен на режим „почивка” и тялото не успява да изразходи приетите калории;
  • лош метаболизъм – става дума за редица фактори, които забавят процесите на преработка на храната и водят до напълняване;
  • ген – някои изследвания показват, че съществува и генна предразположеност към напълняване. Когато обаче се спазва умерен режим на хранене и се поддържа ниво на двигателна активност, тази предразположеност лесно се елиминира;
  • хормонални смущения – нарушенията в хормоналния баланс често провокират напълняване, което в повечето случаи се отразява на обиколките на корема и талията;
  • липса на мускулен тонус – наличието на активна мускулна маса е важно условие за изразходване на калориите, затова не се притеснявайте, ако с увеличаването на мускулната маса повишите и количествата консумирана храна;
  • недоспиване – сънят има съществена роля за правилното функциониране на метаболитните процеси в тялото. Когато човек системно не си доспива, това затруднява изгарянето на калориите и води до трупане на излишни килограми;
  • заседналост – обездвижването е може би една от основните причини, поради която затлъстяването се превръща в истински бич за нашето съвремие. Не само че рефлектира върху външния вид, но заседналия начин на живот драстично влошава цялостното здравословно състояние.
4 причини за натрупването на мазнини по корема
Няколко са основните причини за натрупването на висцерални мазнини!

И все пак, специалистите посочват няколко фактора, които водят конкретно до появата на висцерални мазнини. Ето кои са основните причини:

  • бедно на мазнини меню – колкото и нелогично да ви звучи, наличието на мазнини в храната е от съществено значение за преработването й. Ще отбележим обаче, че става дума за полезните мазнини, каквито са ненаситените мастни киселини. Наличието им в консумираната храна подобрява метаболизма. В същото време, когато редовно ги изключваме от менюто си, това затруднява процесите в организма и води до натрупването на мазнини, най-често вътрешни такива;
  • стрес или депресия – резултатите от редица проучвания показват, че когато човек е в тежък емоционален период или е подложен на силен стрес, това често води до хормонален дисбаланс. Негативно се повлияват метаболитните процеси, което провокира образуването на мастни депа, основно по корема и талията. Допълнителен фактор в тази посока е отделянето на кортизол, познат още като „хормон на стреса”. Той е главен виновник за натрупването на коремни мазнини;
  • магнезиев дефицит – смята се, че магнезиевият дефицит е пряко обвързан с високите нива на кръвната захар. Това, на свой ред, води до наслояването на мазнини по корема;
  • липса на фибри – ако предимно консумирате храна, бедна на фибри, то по всяка вероятност метаболизмът ви функционира на забавен ход. Нещо повече, липсата на фибри е предпоставка за проблеми с кръвната захар, инсулина и стомашно-чревния тракт. Всички тези аспекти рефлектират директно върху обиколките на тялото.

6 добавки, които елиминират висцералните мазнини

Както вече стана дума, т.нар. скрити мазнини по-лесно се повлияват от промяната в хранителния режим и двигателната активност. Не казваме, че е лесно да се премахнат трупаните с години мастни депа, но с постоянство и упоритост се постига пречистване на тялото и подобряване на здравословното състояние.

В тази посока на помощ идват и някои хранителни добавки с доказан ефект, върху които ще се спрем в редовете по-долу. Ето ги и тях:

Бирена мая

Ако сте се интересували от ползите при прием на бирена мая, то бе съмнение сте попаднали на материали, които я препоръчват за здрави нокти, за красиви коса и кожа. Да, обаче, приемана под формата на хранителна добавка, бирената мая е идеалното средство за ускоряване на метаболитните процеси в организма. Редица диетолози я препоръчват за подобряване на храносмилането и пречистване на организма от натрупаните токсини. В комбинация с подходящи витамини тя се превръща в „спусък”, който активизира пречистването на тялото и подпомага премахването на излишните килограми. Продукт, който се радва на популярност, е добавката на производителя Sanct Bernhard. Много дами споделят, че са започнали да я приемат, за да подобрят вида на косата или ноктите си, но са останали приятно изненадани от цялостния ефект, който има върху външния вид и здравето.

Вирумин
Вирумин е изцяло натурален продукт!

Изцяло билковият продукт Вирумин се препоръчва за цялостна детоксикация. Съдържа люспи от семена на елда, билки и сушени плодове. Комбинацията от тези полезни вещества спомага за по-доброто функциониране на храносмилателната система. В същото време, поддържа в норма нивата на глюкозата в кръвта.

Последното е основният плюс на Вирумин при употреба, насочена към елиминиране на висцералните мазнини. Регулирането на кръвната захар играе съществена роля за редуцирането на мастните наслоявания във всички зони на тялото. Успешно се повлияват и скритите мазнини около вътрешните органи.

В зависимост от предпочитанията, Вирумин може да се приема под формата на топла напитка, като 1 брой филтърна торбичка се запари в чаша с топла преварена вода. Вариант е напитката да се консумира студена, като 2 броя филтърни торбички се добавят към ½ литър студена вода. След половин час имате готово ефикасно средство за пречистване на тялото.

Зелено кафе

През последните години на особена популярност се радва зеленото кафе като средство за цялостно пречистване на организма и освобождаване от излишните килограми.

Под формата на хранителна добавка зеленото кафе се предлага под много наименования, като коментарите за преобладаващата част от тях са от доволни клиенти. Зелено кафе под формата на капсули предлага и популярната италианска марка Equilibra, като продуктът й е сред най-успешните на пазара.

Ето какво пише Златина Христова конкретно за този продукт:

За първи път приемана от мен хранителна добавка дава резултати. Явно моят организъм е имал нужда точно от полезните свойства на зеленото кафе, защото никой друг препарат не ми е действал.

Редовно си поръчвам продукти от електронния магазин lekuva.net. Преди 2 месеца добавих към поръчката и опаковка зелено кафе, като се спрях на марка, от която съм доволна – Equilibra. Използвам го спрямо листовката и съм очарована. Няма да пиша суперлативи, за да не звучи като реклама, но ви съветвам да прочетете какви са ползите от него. Ако съвпадат с вашите потребности, не се колебайте да си поръчате!”.

Фибри

Както вече споменахме, липсата на фибри е сред предпоставките за натрупване на мазнини в зоната на корема и талията, както и за появата на мастен слой около вътрешните органи. Затова ако смятате, че не си набавяте достатъчно количество от тях с храната, задължително изберете хранителна добавка.

Псилиум фибри е удачен вариант, казват потребителите. Става дума за продукт, съдържащ фибри от живовляк, който подпомага функционирането на храносмилателната система и подпомага преминаването на храната през стомашно-чревния тракт. Чрез приема му се улеснява изхвърлянето от червата на токсините и всички отпадни продукти, които затрудняват процесите в организма.

Биваред дает
Биваред дает е сравнително нов продукт!

Сравнително нов продукт на пазара е Биваред дает. Популярността, която бързо набира, се дължи на 2 причини – на състава си и на името на Ваня Червенкова. Ние ще се спрем на състава.

Биваред дает съдържа худия – доказан продукт в битката с излишните килограми, който създава усещане за ситост. Основни елементи в състава на хранителната добавка са още куркума, бреза, зелено кафе и други. Комбинацията между тези натурални елементи ускорява метаболитните процеси, като подпомага изгарянето на мазнините. Смята се, че именно ускорената термогенеза е фактор, който успешно намалява мастните депа, задържали се около вътрешните органи.

На ден се препоръчва прием от 1 таблетка Биваред дает преди хранене.

Апи слим

В края на списъка с добавки ще хвърлим поглед и на един малко по-различен продукт – Апи слим. Докато останалите ни предложения предлагат скоростно, трайно или умерено изгаряне на мазнините, то действието на Апи слим е насочено към намаляване на желанието за сладко. Всички сме наясно, че въглехидратите и в частност захарите са главните виновници за натрупване на мазнини, в това число и на висцеларни мазнини.

Именно поради това изцяло натуралният продукт Апи слим се препоръчва за цялостно моделиране на тялото – за умерено намаляване на количествата приемана храна и ограничаване на злоупотребата с висококалорийни бомби. Щом се стартира процес на отслабване, това неминуемо ще доведе и до изтъняване на слоя мазнини, покрил вътрешните органи.

Ето какво четем за продукта:

4 народни рецепти за премахване на висцералните мазнини

Макар че в миналото не се е използвал терминът „висцерални”, в старите книги с народни рецепти четем много предложения за това как се премахват мазнините, задържали се около вътрешните органи. Ще ви предложим няколко от тях, които се срещат най-често и за които се знае, че са ефективни:

Мед и канела

Смята се, че напитка, приготвена от мед и канела, има решаваща роля за правилното моделиране на тялото. Тя има редица свойства по отношение намаляването на обиколките на тялото. Нещо повече – действието й е насочено конкретно към мазнините в областта на корема. Тайната на тази домашна рецепта се крие в това, че комбинацията между мед и канела регулира метаболизма и го поддържа в нива, подходящи за изчистване на мастните депа. Достатъчно е сутрин след ставане и вечер преди лягане да се приема по 1 чаша – ½ с.л. канела се залива с гореща вода. Като се охлади, се добавя 1 с.л. мед и се изпива на бавни глътки;

Лимонов сок

За ползите, които лимоните имат за здравето, сме писали неведнъж. Сега ще ви предложим рецептата на Кунка Димитрова за отслабване в областта на корема с помощта на лимонов сок:

„Здравейте! Ето я рецептата, която аз си приготвям за отслабване и пречистване на тялото. Трябват ви само 1 средно голям лимон и чаша гореща вода. Изстисквам целия сок от лимона. Изсипвам го в по-голяма чаша и добавям около 200 мл преварена вода, която вече леко се е охладила. Изпивам го на малки глътки преди закуска. Ако ви киселее, можете да добавите малко мед.

За мен това е най-чистият и лесен начин да премахнете мазнините от тялото си.

С тази рецепта успях да спася съпруга си от операция преди години. Лекарите му казваха, че сърцето му едва функционира, но само след месец ежедневно пиене на лимон и вода, нещата драстично се промениха. Сега продължава да пие, но по-скоро по навик и от страх, а не от необходимост.”, пише Кунка;

Дафинов лист
Дафиновият лист топи мазнини!

Ако висцералните мазнини са се появили в резултат на лошо храносмилане, то помага лек, приготвен от дафинов лист. За подправката с характерен аромат неведнъж е ставало дума, че помага при различни заболявания. При проблеми с храносмилането се използва в комбинация с други полезни вещества. Ето за какво става дума:

В подходящ съд се слага да заври литър вода. Щом кипне, добавят се шепа салвия, 5 дафинови листа и 1 пръчка канела. Оставя се на слаб огън за ¼ часа, след което се отдръпва от огъня и отварата се прецежда. Полученото количество се изпива в рамките на деня. Необходимо е рецептата да се приложи поне 5 – 6 последователни дни, за да даде начален тласък на метаболитните процеси и на пречистването на организма;

Чесън

Чесънът намира приложение и тук – при пречистването на тялото от вътрешните мазнини, които крият множество рискове за здравето. Основната посока, в която помага процеса на отслабване и стопяване на мазнините, е по-доброто храносмилане. В същото време, справя се успешно с метеоризма и възпаленията в червата. Не бива да се пренебрегва и свойството на чесъна да елиминира от тялото всички токсини и задържани отпадни продукти.

За отслабване и изгаряне на т.нар. висцерални мазнини се препоръчва следната рецепта с чесън и лимони. В подходящ съд се слага да заври 1 ½ литър вода. Пускат се обелените скилидки от 1 глава чесън. Когато водата заври, към нея се добавят 2 лимона. Предварително измити и нарязани на четвъртинки с кората.  На слаб огън се оставя да ври за около 15 минути. След като се отдръпне от огъня, течността се прецежда и се оставя да се охлади. Количеството се изпива за един ден, като приемът не е задължително да се ограничава във времето.

Всяка една от тези рецепти е с доказани ползи както за здравето, така и за външния вид. Важно е да се има предвид, че за да се постигне пречистване на тялото и премахване на слоя от мазнини, покрил органите, е важно да се коригират хранителните навици и двигателната активност.

6 познати билки против затлъстяване на корема

И щом стана вече дума за действието на полезните растения в посока на елиминиране на мазнините, ще се спрем и на 6 от най-популярните билки против коремно затлъстяване. Ето ги и тях:

Гръмотрън

Сред най-популярните билки за отслабване е популярното и у нас лековито растение гръмотрън. Използват се корени от билката, с който се приготвя запарка. По този начин се съхраняват смолите, танините и останалите полезни вещества.

Рецептата е следната: В 400 мл гореща преварена вода се изсипват 2 с.л. сушени корени от гръмотрън. След ½ час запарката се прецежда и се разделя на 3 равни части, които се приемат след основните хранения през деня. Важно е при спазването на този курс рецептата да се приготвя 10 последователни дни, след което да се направи пауза със същата продължителност. При необходимост се прави повторение, като максималното приложение в годината е 3 – 4 пъти.

Царевична коса

Високото съдържание на калий и флавоноиди в царевичната коса я правят идеално естествено средство за пречистване и отслабване. Тя има изразено отводняващо действие, като в същото време намалява усещането за глад.

С цел изгаряне на мазнините по корема и талията и постигане на по-добро здраве се приготвя чай от царевична коса по следната рецепта. Към 1 литър вряща вода се добавят 20 г царевична коса. Отварата се остравя на котлона за ¼ час, след което се прецежда. На ден се изпиват по 4 чаши от така приготвената отвара, като приемът може да е преди или след храна.

Жълт кантарион
Билки топят мазнините по корема!

С цел подобряване на храносмилателните процеси се приготвя и отвара от жълт кантарион. Приготвя се, като към 250 мл гореща вода се добавят 2 с.л. от билката. След 5 минути на огъня и прецеждане се приема еднократно.

Допълнително предимство на билката за тези, които искат да отслабнат, е свойството й да успокоява. По време на диета често сме нервни и раздразнителни, а лековитото растение действа доказано успокояващо.

Бял равнец

Билката бял равнец има много ползи по отношение на женското здраве. Оказва се, помага и в още една посока. Редуцира излишните сантиметри от корема и талията, като подпомага изхвърлянето на излишните течности и газове и елиминира подуването на корема. За достатъчно се смята да се приема ежедневно (разделена на 3 приема) отвара, приготвена от 1 с.л. от билката, запарена в чаша вода.

Зелен овес

Ирина Генева ни споделя своята рецепта за отслабване и изгаряне на мазнините със зелен овес. Ето я и нея: „Използвам зелен овес за изчистване на черния дроб и храносмилателната система от шлаки и токсини. За мен това е най-ефикасното природно средство, защото то сякаш с вълшебна пръчица активизира целия организъм. Приготвям го, като в 450 мл гореща вода запарявам 1 с.л. от полезния зелен овес. Запарявам за не повече от 10 – 15 минути и прецеждам. Изпивам го на 3 пъти през деня.

Процедурата е следната – приема се запарка от зелен овес за 5 дни и се прави почивка от 10 дни. След това курсът може да се повтори.”

Розмарин

Билка с чудесни резултати по отношение намаляване на обиколките е уханният розмарин. При проблеми с метаболизма или при нередовен стомах всяка сутрин на гладно изпивайте по чаша чай от розмарин. Приготвянето му е елементарно – в 300 мл гореща вода се изсипва 1 с.л. розмарин. Оставя се да се охлади за 10 – 15 минути и се прецежда. Изпива се сутрин на гладно.

За финал ще добавим, че изгарянето на висцералните мазнини, както и на всички останали депа в организма, може да отнеме време. За да има ефект приемът на билки и билкови комбинации трябват време и последователност.

И наистина финал – което и средство от посочените по-горе да изберете за свой ключ към здравето и доброто самочувствие, важно е да не пренебрегвате физическата активност. Движението и умереното натоварване са онзи фактор, който ще направи изгарянето на висцералните мазнини наистина успешно.

Източици:

http://www.healthline.com/health/visceral-fat

http://www.livestrong.com/article/173780-how-to-burn-visceral-fat/

CLA - Капсули за отслабване
CLA – Капсули за отслабване – имат не само естетически, но и лечебен ефект!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *