ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АКИНЕТОН / AKINETON

Съдържа бипериденов хидрохлорид, калциев хидрогенфосфат, коповидон, картофена скорбяла, лактоза, магнезиев стеарат, царевична скорбяла, микрокристална целулоза, талк

Предназначение

акинетонАКИНЕТОН представлява лекарствен продукт за болни от Паркинсон, пациенти с тремор, мускулна ригидност, крампи, двигателни нарушения в резултат от терапии с други медикаменти, проблеми с гълтането, говора и движението на очите и пр. Продукт за възрастни и деца, по лекарско предписание.

Как се приема

Медикаментът се приема по лекарско предписание в индивидуално определена доза. лечението започва с малки дози от порядъка на половин таблетка два пъти дневно; дневният прием се увеличава плавно под медицински контрол до достигане на минималната ефективна доза.

Възрастни и подрастващи над 15 години могат да вземат продукта едновременно с невролептици до 4 пъти дневно по половин до две таблетки; максималната дневна доза е 8 таблетки от 2 мг.

Деца на възраст 3-15 години приемат до три пъти дневно по половин до една таблетка от продукта. Таблетките се поглъщат цели – с вода, по време на хранене или непосредствено след това.

Терапията не може да се променя или прекратява самоволно.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от приема на АКИНЕТОН могат да се проявят в началото на терапията и постепенно да отзвучат, ако тя се провежда правилно. Вероятността от такива ефекти е по-голяма при твърде бързо увеличаване на дневната доза.

Най-често ефекти са съобщавани за пациенти в напреднала възраст; свързани са с обостряне на болестните симптоми или засилено безпокойство, тревожност, умора, халюцинации. Поради способността на лекарството да предизвиква краткотрайна еуфория и подобряване на настроението, някои пациенти са склонни да повишават самодейно препоръчаната доза – това крие рискове!

В някои случаи е възможно медикаментът да увеличи риска от гърчове, забавяне на сърдечната честота, отклонения от различен тип в стомашно-чревния тракт, неконтролирани движения, зрителни нарушения, алергични реакции, незадържане на урина, влошена координация и пр.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

Този медикамент не се приема при алергия към една или повече негови съставки.

Не се прилага при неконтролирана хипертония, глаукома, стенози в храносмилателния тракт, мегаколон.

При рискови пациенти с проблеми на сърдечно-съдовата система, особено склонни към нарушен сърдечен ритъм, прилагането е след оценка на риска и евентуално само в краен случай и под контрол.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Избягват се комбинации с антихистамини, спазмолитици, други медикаменти при паркинсонизъм, антихолинергици. Необходима е индивидуална оценка за съвместимост и възможни рискове при продължителни терапии с невролептици.

_________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 50 таблетки по 2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *