Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири точни индикации, че инсултът наближава

Инсултът атакува изненадващо. Но, преди да дойде, налице са няколко индикации, които могат да помогнат да предотвратим най-лошото

инсултът наближава

Инсултът днес атакува все по-млади хора. Най-често жертви на инсулта стават хора, които живеят по-динамичен живот, както и такива, които пренебрегват основни препоръки за добро здраве.

Представете си следната картина. Разхождате се в парка, лято е, вие хапвате безгрижно сладолед и клюкарствате по телефона с ваш приятел. Точно в този момент възрастен мъж се спъва и се сгромолясва на земята.

инсултът

Тревожен история, нали? Нека продължим. Вие се затичвате към него, за да разберете какво точно се е случило. Той засрамен казва, че всичко е наред. Просто се е спънал и е паднал. По някаква причина му вярвате, въпреки затруднения говор. Тръгвате в различни посоки, а вечерта мъжът умира от инсулт.

Трябва да признаем, че често игнорираме първите признаци на ужасната катастрофа. За да предпазите себе си, своите близки, както и за да помогнете на случаен минувач, трябва да знаете как да разпознавате тези признаци, както и да накарате човека да направи един съвсем прост тест в четири лесни стъпки.

Харесва ли ви или не, на карта е заложен човешки живот, затова трябва да се действа!

наближаващ инсулт

Симптоми и признаци на инсулт

Инсултът само привидно идва внезапно. Винаги има един или повече симптоми, които сигнализират на тялото, че скоро ще го сполети беда. Само човек, който отказва да се вслуша в сигналите, които му изпраща неговото тяло, ще пропусне да си помогне сам, както и да помогне на други, изпаднали в подобна беда.

Ако имате възрастни роднини, следната информация ще бъде изключително важна. Прочетете и запомнете тези четири предупредителни сигнала, които могат да се определят дали даден човек ще претърпи инсулт и по възможно най-бързия начин осигурете медицинска помощ.

инсулт

Инсултът – сигнали, които предупреждават за неговото настъпване

1. Колкото и нелепо да звучи, накарайте човека, които е в прединсултно състояние, да се усмихне. Това няма да е възможно, когато инсултът наближава, или лицето му ще бъде изкривено от нещо, което само наподобява усмивка.

2. Накарайте човека, който е паднал, да говори. нека произнесе някоя по-дълга фраза, като например: аз се разхождах в парка, изведнъж ми прилоша, спънах се, паднах и си нараних коляното. В повечето случаи, когато инсултът наближава, хората започват да говорят с накъсани и кратки изречения.

3. Посъветвайте човека, който може би преживява инсулт, да вдигне ръцете си високо горе, над главата. Колкото и странно да изглежда това действие, наближаващият инсулт ще го затрудни.

4. И накрая – накарайте го да се изплези. Настоявайте, въпреки протестите, защото много хора се срамуват да направят това просто действие. Езикът е една от първите жертви на инсулта.

Ако откриете поне един от тези четири симптома, веднага заведете човека в болница. Или извикайте линейка и предупредете лекарите. те знаят какво да правят по-нататък.

инсултът

 

Има няколко функции, които хората забелязват преди тяхното състояние да се влоши значително. Тези знаци включват изтръпване на пръстите на ръцете или целите крайници, виене на свят, главоболие, тежко гадене и рязък спад в зрението в едното или двете очи.

В резултат на вашата упоритост и бърза реакция може да бъде спасен един човешки живот. Без значение дали човекът е познат или не – животът е безценен и трябва да се борим за него.

Споделете тази важна информация с приятелите си в социалните медии. И не забравяйте – предупреден значи въоръжен!

Източник: ekonet.ru

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс се препоръчва при безсъние, панически страх, депресия, Паркинсон, след инсулт…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *