Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Професор Витан Влахов: Високите дози магнезий лекуват!

Професор Витан Влахов определи магнезият като ключов елемент за човешкото здраве

Професор Витан Влахов

Професор Витан Влахов взе участие в предаването на Българското Национално Радио – „За всяко хапче – болка“. Там, в продължение на един час той отговаряше на различни въпроси, свързани с приема на лекарства, тяхното качество и достоверността на рекламата на лекарствата.

Професор Витан Влахов е Доктор на медицинските науки и главен републикански консултант по клинична фармакология. Той е бил гост-преподавател в редица международни висши учебни заведения. Професор Влахов е председател на Българското дружество по клинична фармакология и терапия, на Българската комисия “Антидопинг”и президент на Българската планинска спасителна служба. Членува в редколегиите на сп. “Съвременна медицина”, “Българска медицина”, “Независима лекарствена информация” и“Фармакотерапия”.

Българинът пие хапчета с повод и без повод. Доверява се на рекламите, самолекува се и по този начин затруднява лечението дори на лесно лечими заболявания, като една обикновена настинка, например.

На въпроса кога да се пие магнезий, и по колко, професор Витан Влахов отговори, че приема на магнезий има две значения. Първо, магнезият се взима като хранителна добавка, или чрез консумация на храни, които съдържат магнезий, за да се справим с липсата му. Вторият аспект е приемът на магнезий като лекарство. Не защото го няма, а защото в излишък, магнезият има лечебни свойства и действа като лекарство. Като лекарство, магнезият е решаващ фактор при лечението на схващане и крампи в мускулатурата и подобряване работата на сърцето.

Трябва да се знае, че магнезият е естествен калциев антагонист. Хората, които лекуват хипертония с калциеви антагоници, трябва да знаят, че магнезият е първият калциев антагонист, който природата е създала. Той антагонизира навлизането на калция в организма.

От продуктите с магнезий, които се продават в аптеките, професор Влахов препоръча Магнерич и Магнерот.

Освен магнезият, другият „моден“ витамин е Витамин В12

Ако изпитвате умора, апатия и безсилие, и споделите това с приятели, почти всеки, който е прочел една-две медицински статии в интернет, ще ви препоръча да пиете Витамин В12. Но, знаем ли наистина как да приемаме този толкова нужен витамин?

Професор Витан Влахов отговори на този въпрос така: витамин В12 се приема като хранителна добавка само в случаите, в които човек иска да си набави този толкова необходим и ценен витамин. Ако е установена липса на витамин В12, тази липса може да бъде коригирана само и единствено чрез поставяне на инжекции с витамин В12.

В края на първата част от разговора, професор Влахов отговори на въпрос, свързан със съдържанието на витамин С в плодовите сокове (портокал, лимон, грейпфрут и т.н.). Твърдението, че две чаши сок от портокал могат да набавят на организма необходимото количество витамин С е невряно. Никой не знае колко витамин С има в една чаша портокалов сок – във ВАШАТА чаша със сок от портокал! Тази информация липсва, тъй като никоя фирма (фармацевтична) не е заинтересована да прави подобни изследвания. В крайна сметка, фармацевтичните фирми продават лекарства, на не натурални сокове. В тази връзка трябва да кажем, че най-често ефекта на новите лекарства се определя спрямо плацебо, а не според действието на друго лекарство, което се е ползвало за дадено заболяване преди.

Източник: bnr.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *