ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лунни ритуали за здраве и красота

Тези лунни ритуали за здраве и красота са популярни в цял свят. Лесни са за спазване и изпълнение. Времето е доказало тяхната ефективност

лунни ритуали

Всеки знае, или е чувал, различни лунни практики за здраве и красота. Някои от най-разпространените са лунната диета и подстригването на косите по време на растяща Луна.

Преди да продължим с разкрасяването, трябва да кажем и нещо за това как Луната влияе върху човешкото здраве и какво може да направим, за да го подобрим.

Какво казва науката?

Колко пъти сте казвали „Сигурно е пълнолуние…“, за да обясните своето, или на приятелите си, странно поведение? Не е нужно да припомняме, че гръцката дума „Луна“ в края на краищата е префикс на думата „лунатик“.

Как Луната влияе на здравето, според науката?

Сън

Проучване от университета в Базел, Швейцария, публикувано в списанието Current Biology, установи, че хората са се опитвали по-дълго време да заспят по време на пълнолуние. В допълнение, скоростта на мозъчната активност, която показва един спокоен, дълбок сън, спада с 30%. Като цяло те са спали 20 минути по-малко.

„Лунният цикъл изглежда оказва влияние върху човешкия сън, дори когато човек не вижда луната и не е наясно с нейните фази“, заяви главният изследовател д-р Кристиан Чалохен.

Сърце

Едно немско проучване, публикувано в Европейския журнал за профилактична кардиология, изследва досиетата на 16 000 жертви на сърдечна атака. Така е установено значително намаляване на сърдечните атаки през трите дни след новолуние. Учените теоризираха, че луната има благотворен ефект върху сърцето два пъти месечно – по време на пълнолуние, но също така и по време на нова луна, когато слънцето и луната са подравнени и гравитацията е най-силна.

Бъбреци

Изследване на близо 1500 души, публикувано през 2013-та година в списание “ Урология“, установява, че болката, причинена от камъните в бъбреците, се увеличава значително по време на пълнолуние. Въпреки че не всички проучвания са стигнали до същото заключение, едно проучване на Кралския университет в Ливърпул също установи, че пациентите, приети с урологични спешни случаи, са се увеличили по време на пълнолуние.

Хирургия

Проучване от 2013 г., публикувано в списание Интерактивна сърдечно-съдова и гръдна хирургия, показва, че пациентите, които са имали спешна форма за отворена сърдечна хирургия (корекция на аортата) по време на пълнолуние, са хоспитализирани по често от другите, чиято операция е била в различни от пълнолунието фаза на Луната.

Лунни практики за здраве и красота

Всякакви козметични процедури за подхранване и овлажняване на кожата, педикюр, маникюр и т.н. трябва да се провеждат в период на растяща Луна.

Особено подходящи за това са дните, когато Луната се намира в знака Козирог. Преди да посетите салон за красота, е желателно да се консултирате с лунния календар, така че не подстригвайте косите си в период на намаляваща Луна.

Луната помага за бързо отслабване

Намаляващата Луна се смята за отлично време за отслабване. В този период са благоприятни всякакви обреди, диети, физически натоварвания и различни техники. Ако желаете да станете стройни, трябва да започнете мерките само на намаляваща Луна и тогава теглото ще се топи бързо и ефективно.

Освен това жените, които желаят да отслабнат, трябва да си спомнят, че новолунието не е най-добрият период за извършване на замисленото. Не се препоръчва в това време да се провеждат дори само разтоварващи дни. Но ако все пак трябва спешно да свалите излишните килограми, отдайте предпочитание на белтъчната диета.

Растящата Луна благоприятства заниманията с всякакви видове спорт и правилното хранене. Препоръчва се в този период да се употребяват повече плодове и зеленчуци. Новолунието е идеално време за диети с ориз, елда и други полезни семена.

Ритуал за красота и блясък на косите

За да е здрава, блестяща и да расте бързо косата ви, трябва на млада Луна, седейки пред отворения прозорец и разресвайки я, да кажете: „Полето към златното зрънце, светлината – към ясното слънце, темето към ласкавото гребенче, а косата – към здрава коса. Амин”.

Магическият ритуал трябва да се провежда задължително в понеделник.

Ритуал за повишаване на женската привлекателност

Изпълнявайки го, в кратки срокове ще станете извънредно привлекателни. По пълнолуние трябва да налеете в чаша преварена топла вода и да хвърлите в нея с лявата си ръка малко сол. След това поставете чашката така, че да я осветява лунният лъч, след което произнесете следното: „Водата лунна е като девическата сълза – чиста, непорочна и красива. Такава да съм и аз. Амин!“

Източник: www.rivendel.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *