Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сюзън Поутър: Как да превърнем млякото в лечебна напитка?

Повечето диетолози са на мнение, че от млякото няма никаква полза. Има такива, според които пиенето на мляко е вредно за нашия организъм

млякото
Днес нямаме за цел да определяме кой е прави и кой не. Днес ще ви представим рецепти с мляко на диетоложката, която може да бъде използвана и като определение за баланс.

Австралийката, която промени хранителните навици на половината холивудски звезди, винаги е била на мнение, че лишенията не работят нито в полза на здравето, нито в полза на красотата. Затова, вместо да си задавате въпроса полезно ли е млякото, или пък е вредно, превърнете го в напитка, която освен полза, ще ви донесе и много радост и наслада.

Сюзън Поутър – любимата диетоложка на холивудските звезди

Предлагаме ви рецептите на Сюзън Поутър, които ще превърнат млякото в една по-различна, не чак толкова банална напитка

1. Смокини с мляко

Това е една много вкусна и полезна комбинация. Смокините с мляко ще възстановят жизнеността на организма, ще ви помогнат да се отървете от настинки, ще успокоят нервната и сърдечно-съдовата система и ще са в полза, ако искате да преодолеете стреса.

Приготвянето на напитката е много лесно. В подходящ съд изсипвате чаша прясно мляко. След това го оставяте да заври. към млякото добавяте 5-6 добре узрели и нарязани смокини. Нека да ври леко на котлона в продължение на 4-8 минути (според това колко са узрели смокините). Оставете съда похлупен, докато изстине. След това прецедете и сложете на стайна температура.

За удоволствие може да си правите тази напитка когато искате. А за да се възползвате от лечебните свойства на тази комбинация, ще трябва да я приемате три пъти на ден, половин час преди хранене, в продължение на 7 дни.

2. Мляко, моркови и мед

Есента ще дойде скоро, и никой не е имунизиран от настинки.

При грип, ларингит, бронхит, възпаление на сливиците тази морковена напитка действа много ефективно!

Смесете 2 части сок от моркови, 1 част варено мляко и 1 част мед. Разбъркайте добре. Тази здравословна напитка се приема на всеки час (до 15 пъти на ден). Разбира се, освен мляко с моркови и мед трябва да пиете и други течности, ако сте болни.

3. Мляко с мента и градински чай

Може да си направите млечна напитка само с мента, или само с листа от градински чай. Може и да ги смесите. Но, както и да го пиете, млякото с мента и градински чай освен освежаващо и вкусно, е и много полезно.

Млякото със салвия е идеално при суха кашлица. Млякото с мента успокоява стомаха. Млякото с мента и салвия е много добро за хората, които са отказали цигарите, казва Сюзън Поутър. от една страна ще подпомогне отхрачването, а от друга – ментата държи бившите пушачи далеч от цигарите.

4. Мляко с чесън

Рецептата за мляко с чесън Сюзън знае от своята майка, която пък я е научила от нейната майка, според която млякото с чесън е напитка, която пази от 100 злини. казват, че тази напитка е патент на лечителите от Тибет.

Как се прави мляко с чесън? Смесете 250 мл вода и 500 мл мляко и оставете да заври. Пресовайте 5 скилидки чесън и оставете 10 минути, като периодично разбърквате. След като изстине се добавя мед на вкус. Пийте от тази напитка 2 пъти на ден по половин чаша, без значение дали по време, преди или след хранене.

Бъдете здрави!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *