Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Професор Углов: Панкреасът се лекува с диета!

Болният панкреас може да ви създаде много проблеми и неприятни преживявания. Особено докато разберете, че болката в горната половина на корема не е това, което предполагате

панкреас
Какво разболява нашия панкреас? Честото посещение на заведения за бързо хранене, неподходяща диета, липсваща закуска…

Много други фактори и суетата на съвременния живот води до факта, че рано или късно човек започва да изпитва болки заради смущения в работата на панкреаса. Отначало това е просто едно неразположение, което много от нас са усещали.

„Свинско ми е!“ Чували сте този израз, а може би и самите вие сте го ползвали. Честно казано, повечето от нас просто махат с ръка и казват, че ще мине от само себе си. Но ако към първите симптоми добавите и повече стрес и медикаменти, състоянието се влошава. Да отървете от него веднъж завинаги става трудно, ако не и невъзможно.

 Фьодор Углов
Академик Фьодор Углов

Академик Фьодор Углов е вписан в книгата на рекордите на Гинес като най-възрастният хирург, който продължава да оперира, дори и малко преди да навърши 100 години. Необикновен професионализъм и страхотен дух поддържат академика до самия му край…

В едно от последните си интервюта големият хирург казва, че причината за повечето болести и усложнения сме ние самите – начина, по който се храним и живеем. Някои заболявания, като омазняване на черния дроб и възпаление на панкреаса (панкреатит) спокойно могат да минат и заминат, ако се промени диетата.

Първият неуспех в работата на панкреаса може да доведе до проблеми с храносмилането. Също така лошата работа на панкреаса влияе не особено добре и на черния дроб, както и на сърцето. Така се появяват холецистит и панкреатит, силна болка, треска, гадене, повръщане, отпадналост … И след това – легло в болницата и строга диета…

Възпаление на панкреаса – лечение с народни средства и диета

Залейте 1 супена лъжица безсмъртниче и 1 супена лъжица лайка с 300 мл кипяща вода. Изчакайте 30 минути и прецедете. Лечебната напитка се консумира охладена. За най-добри резултати се пие по половин чаена чаша 2 пъти на ден, половин час преди хранене. Приблизителен курс на лечение – 2 седмици.

Елда – истински балсам за панкреаса. Една супена лъжица смляна елда се слага в малка купичка кисело мляко. нека престои за през нощта и изяжте сместа на закуска.

Магданоз и прясно мляко. Това не е най-приятната напитка на света, но пък за сметка на това е много полезна при остър панкреатит. Болките стихват и спокойствието идва много бързо. За целта чаена чаша мляко се слага на котлона да заври. Магданозът се нарязва и се слага в млякото. Маха се от огъня, покрива се и се остава да се влеят двете съставки. Може да разбиете предварително магданоза в блендера, за да пусне сок. Приема се по две глътки на всеки час.

Академик Углов препоръчва вечерята да бъде само от каша. Има достатъчно рецепти за здравословни каши в интернет.

Всеки лекар ще ви каже, че шега със здравето на панкреаса не бива да си правите. След появата на първите симптоми е добре са се вземат мерки веднага!

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *