Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колкото по-рядко ядете свинско месо, толкова по-здрави ще бъдете (СЗО го квалифицира като канцероген)

Консумацията на свинско месо е забранена в някои религии. Да, тази забрана не е само за мюсюлманите

свинско месо

Световната здравна организация (СЗО) споменава свинското месо като много опасен канцероген – заедно с арсена и плутония. Да, става въпрос за обработеното под формата на салами, шунки и наденици свинско месо, както и за онова, което слагаме върху барбекюто и скарите.

Не е необходимо да уточняваме, че става дума за месото, отглеждано за масова консумация. Както не е излишно да вметнем, че няма лошо един-два пъти в месеца да се насладим на някоя вкусна пържола. Проблемът със свинското е, че то действително се консумира масово и без мярка. Допълнителен проблем е и липсата на контрол, понякога, от страна на органите, отговорни за качеството и годността на произведената продукция.

Само наука и никаква религия!

И преди да продължим с вредите от всекидневната (или относително редовна) консумация на свинско месо, нека да видим какво е чисто научното обяснение за забрана на свинското месо от страна на някои религии.

Повечето страни, в които живеят мюсюлмани, климатът е сравнително горещ. Известно е, че свинското месо няма много висок срок на годност. Ако вземем под внимание факта, че прасето е всеядно и може дори да яде собствените си изпражнения, то месото би могло да задържа паразити, като трихинела, които причиняват различни заболявания. В допълнение, много бактерии, които се намират в месото, не умират, дори и след топлинна обработка.

Поради това, употребата на свинско месо може да причини много тежки отравяния, болести и смърт. Разбира се, хората са вярвали, че тези явления имат много по-дълбок смисъл, отколкото заплаха за здравето. Приемът на свинско месо е диаболичен. Поради тази причина яденето на свинско месо се определя от някои религии като диаболично действие. Вследствие на това свинското е било забранено.

Днес свинското месо е пълно с антибиотици и различни подобрители, които увеличават неговата трайност и подобряват вкусовите му качества

Вредата от честата консумация на свинско месо се изразява най-общо така – то е способно да ви разболее, тъй като мазнините запушват артериите. Поради тази причина кръвта става по-гъста и сърцето не работи както трябва.

Свинското месо съдържа високи дози растежен хормон. Този хормон е фактор в развитието на възпаления, подуване и хипертрофия тъканта (акромегалия, затлъстяване, патологични образувания, включително и злокачествени).

Повишеното съдържание на хистамин насърчава настъпване на заболявания като фурункулоза, тромбофлебит, абсцеси и флегмони, както и кожни заболявания (уртикария, дерматит, екзема, невродермит, дерматози). Освен това, свинското никак не е полезно за черния дроб и жлъчката. Продуктът създава повишено натоварване на черния дроб. Това може да се отрази неблагоприятно на здравето на хората, страдащи от цироза и хепатит.

С две думи – избягвайте го! Ако можете без месо, по-добре не го яжте. Ако не можете – ограничете употребата.

Не забравяте какво е казал Сократ – и нека храната бъде вашето лекарство! Което прекарано през призмата на съвременния човек означава да имаме мярка както на яденето, така и на пиенето…

Източник: polzaili.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *