ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Панди: Коренът на глухарчето е ефективен при левкемия и лимфен рак

Коренът на глухарчето лекува, може да се превърне в евтина алтернатива на химиотерапията

Коренът на глухарчето убива рака?

Обикновен плевел може да бъде ключа към терапията и евентуалното лечение на някои видове рак на кръвта. Коренът на глухарчето може да се превърне в евтина алтернатива на химиотерапията и радиационната терапия, които се съпътстват с неприятни и изтощителни странични ефекти.

Нетоксичния и хранителен потенциал на глухарчето е проучван от изследователи на рака в Канада, Китай и Япония. Историята на глухарчето е доказателство за огромния потенциал на природната медицина в борбата с рака и други болести, като се избягва химическото лечение.

В същото време се подчертава, че законите, регулиращи практиката на медицината и одобряването на лекарствата, които се отпускат с рецепта, стесняват възможностите на пациентите, когато става въпрос за лечение на рак.

коренът на глухарчето
Коренът на глухарчето лекува!

Канадски изследователи откриват потенциала на глухарчето в лабораторията!

Изследователи от университета в Уиндзор, Канада, са получили разрешение за клинично изпитване на ефективността на екстракт от корен от глухарче за лечение на рак при 30 пациенти.

Изследванията върху човешки организми се предшестват от лабораторни тестове и тестове с животни. При тях е установено, че коренът на глухарчето е ефективен при индуциране на апоптоза или клетъчна смърт в туморните клетки, като същевременно оставя здравите клетки без да им вреди.

Изследването, водено от професор по биохимия д-р Сиярам Панди, е съсредоточено върху рака на кръвта в крайна фаза. Панди обсъжда първоначалните резултати от лабораторните изследвания и изследванията върху животни в разговор по TEDx, който дава в университета в Уиндзор.

„Онколог ме запозна с екстракт от корен на глухарче“, казва той във видеото. „Лекарката е работила с пациенти, които са преминали през няколко кръга на химиотерапия, но вече отказват да се подложат. Тя е очаквала, че не след дълго ще се върнат обратно в болницата и ще продължат лечението си. Болните наистина се връщат сами. Но интересното е, че резултатите им са различни от последните. Те са с много по-добра кръвна картина… Имат понижени показатели на рак, като тези резултати се отдават на това, че хората са пили чай от глухарче.

Коренът на глухарчето помага!

Ние изкопахме корените на глухарчетата и просто ги смляхме в блендер с вода. Направихме екстракта, филтрирахме. Опитахме се да го поставим в същите блюда, където съхранявахме клетките на левкемията. Честно казано, не очаквахме никакво въздействие, защото чаят беше толкова разреден“, казва той. „Но раковите клетки започнаха да умират, а по-важното е, че здравите клетки бяха добре!“

Неговото откритие може да се потвърди научно. Народната медицина и в частност глухарчето имат ефикасно приложение при борбата с рак.

За да се уточни как точно действа коренът на глухарчето върху рака, първо трябва да се знае точно какъв е ракът. За целта трябва да се изследват увредените клетки. Бактериите могат да бъдат атакувани от лекарства като пеницилин, но нарушавайки здравите клетки, защото са структурирани по различен начин от клетките на тялото.

Раковите клетки, въпреки всичко, са наши собствени клетки. Проблемът на традиционната терапия с рак е, че за да убием раковите клетки, едновременно с тях се убиват и здравите клетки, казва Панди. „Ето как се получават страничните негативни ефекти.“

Ракът започва, когато ДНК на клетката, нейният план, се повреди.

Това може да бъде причинено от радиация, хемотоксини или грешка при деленето.

Има три защитни механизма, когато клетките се повредят. Първо, клетките се опитват да поправят повредата. Ако има твърде много щети, те стават нефункциониращи, казва Панди. „Техният начин на „мислене” е, че ако станат ракови клетки – по-добре да умрем“. Това е вграден процес, за да се освободим от лошите клетки в тялото. Това клетъчно самоубийство се нарича апоптоза. Ако оздравяването на клетката от само себе си и апоптозата не работят, увредените клетки навлизат в стареене и спират да се разделят.

Ако тези три предпазни средства се провалят и клетките с повредено ДНК продължават да се разделят, те се превръщат в раков тумор.

За съжаление, съществуващите лечения – радиация и химическа терапия – също причиняват увреждане на ДНК. По този начин могат да направят здравите клетки ракови.

В блюдата, Панди и неговият екип откриват, че коренът на глухарчето причинява апоптоза на раковите клетки, докато оставя здравите клетки на спокойствие. Те са тествали екстракта от глухарче върху кръв, извлечена от пациент с левкемия и от лабораторни плъхове.

Канадската федерална служба, отговорна за организацията на медицината и здравеопазването в Канада, одобри изследванията на Панди с глухарче върху хора. Това е първият естествен екстракт, одобрен за клинично изследване на рак в Канада.

корен от глухарче рак
Панди и неговият екип откриват, че глухарчето причинява апоптоза на раковите клетки

Сух корен от глухарче

Глухарчето има дълга история в употребата му като антиракова терапия

Ботаническото име на глухарче, Taraxacum officinale, говори за неговото използване като лекарство. Taraxacum идва от гръцки и означава „лечител на възпаление“. Officinale е общоприето наименование за лечебни растения. Неговото използване предхожда писмени записи.

Глухарчето се споменава в древна китайска и гръцка materia medica като стимулант, тонизиращ черния дроб, храносмилателен стимулант и диуретик. Цялото растение е годно за консумация, а листата са се консумирали директно.

Използва се традиционно като средство за пречистване на кръвта, поддържане на черния дроб и тонизиране в традиционния западен и източен свят, както и като билколечение. Глухарчето съдържа многобройни съединения, за които е доказано, че са противовъзпалителни, противоракови и антиоксидантни. Като храна има много високо съдържание на витамин А, калий, магнезий. Съдържа също така редица други витамини и минерали.

„Глухарчето е една от онези страхотни малки билки, които се използват както в западната, така и в източната ергология“, казва билкарят и акупунктурист Сара Томпсън Reset.Me .“

Традиционната китайска медицина използва глухарчето хиляди години в клинични условия като проучва рака на лимфните възли на шията и слабините, чието уголемяване е един от показателите за лимфома.

Томпсън казва, че емпиричните доказателства и традиционната китайска медицинска теория сочат, че коренът на глухарчето е най-ефективен при рак на кръвта – левкемия – и лимфен рак, както и рак на кожата.

Повлияна от думите на Панди по време на разговора му, Томпсън обяснява, че няма да търси едно магическо съединение в глухарче, което да извлече и да се концентрира върху неговата формула за лечение на рак. Този процес може да работи в случая например с извличането на CBD от марихуана за лечение на епилепсия. Панди обаче предупреждава, че съединенията на глухарчето имат синергично действие и точно това го прави ефективно средство срещу рака.

Специалистите, които използват билката с медицински цели, трябва да бъдат много внимателни относно начина на администриране на това вездесъщо растение, когато работят с клиентите.

„Законите в Съединените щати не позволяват на акупунктуристи и билкари да лекуват рак“, казва Томпсън.“ Можем да лекуваме ефектите от химиотерапията и други странични ефекти на лечението на рак, но законно не ни е разрешено да лекуваме всяка форма на тумор“.

глухарче цвят
Глухарчето съдържа витамин А, калий, магнезий и др. витамини и минерали

Ядливи цветя и листа от глухарчето

Билкарите нямат разрешение да лекуват рака в Америка

Деметрия Кларк разказва за Reset.Me, че животът не й е дал друг избор, освен да практикува билколечение от детството си. Кариерата й е била насочена винаги в тази посока. Учила се е от някои от най-изявените съвременни билкари в страната. Започва своята практика през 1993 г. и открива собствено училище през 1998 г. Тя е написала четири книги и преподава в много университети и болници.

Говорейки за ефективността на глухарчето върху рака, тя е много предпазлива по отношение на думите си, предпазвайки себе си от отговорност. „Аз няма да лекувам рак на съответния пациент“, казва тя. „Предлагам поддържаща терапия, която върви едновременно с лечебния процес на пациента.“

Въпреки че никога не е изгубила клиент с рак, тя е много внимателна по отношение на думите си, за да приписва успех на глухарчето или на други билки. В крайна сметка губи връзка с клиентите, които често са на традиционни лечения. Като билкар тя просто помага, „подкрепя“ или лекува страничните ефекти.

Глухарчето е от полза при различни видове ракови заболявания

„Виждала съм, че глухарчето е от полза при различни видове ракови заболявания, засягащи лимфната функция и рака на шийката на матката. Проблемът е, че когато стигнете до тази полезност и подобрения, не винаги знаете и сте наясно какво точно, как и защо е подействало“, казва тя.

„Може би е заради тоновете витамин А и С? Количествата витамин К или В6 и В12 и също, разбира се, В17? Калций, магнезий и калий? Химиотерапията, а може би радиацията? „, казва тя. – „Не искам да съм подвеждаща или неточна.“

Има достатъчно емпирични доказателства и достатъчно информация за химическата структура на растението. Затова можем да кажем, че глухарчето подобрява имунната система и поддържа черния дроб и бъбреците без токсичност и прехранване. „Харесва ми да го използвам, защото е наистина безопасно. Чувствам, че е напълно безопасно да го предложа на деца, майки и бременни дори“, казва Кларк.

„Има изобилие от него. Глухарчето се открива почти навсякъде. Това може да бъде невероятно решение – (за рак), което е много евтино и достъпно и не предизвиква странични ефекти.”

Кларк често работи с пациенти с рак и е наясно със страничните ефекти на химиотерапията и радиационната терапия.

Обикновено се появяват рани в устата, гадене, повръщане, загуба на апетит, мускулна болка и слабост, проблеми с цялостта на кожата, инфекции на бъбреците и пикочните пътища, подути ръце и крака. Глухарчето няма странични ефекти и тя го използва за решаване на тези проблеми.

„Това е естествен диуретик с много успокояващо действие върху бъбреците, пикочния мехур и уринарния тракт. То подпомага стимулирането на апетита и насърчава производството на жлъчка, като предизвиква образуването на храносмилателни сокове.“ Подкрепяйки черния дроб, глухарчето помага на тялото да се детоксифицира. „Можете да добавите листата на глухарчто в глазури или други видове хладни неща, които също помагат при рани в устата, гадене и повръщане“, казва Кларк.

Това е едно от онези растения, които директно ти помагат. Що се отнася до здравето и благополучието, ние забравихме принципа, че понякога то се крие в най-простичките неща. Решихме, че традиционното лечение и радикалните мерки са най-добрият начин за действие, вместо да се огледаме и да се попитаме: „Какво ни предлага околната среда?“

Американците харчат милиарди долари всяка година за изкореняване на този потенциален лек на рак от полетата и тревните площи. „Има индустрия, създадена за изкореняване на глухарчета!”

чай глухарче
Чаят от глухарче е изключително полезен

Чай от глухарче – силата на медицината в чаша чай!

Алопатичната медицина и билколечението не е необходимо да бъдат в конфликт. Но алопатичната медицина има много повече пари и сила зад себе си. Глухарчето вероятно няма да получи милиони долари в подкрепа на изследванията за лечение на рак, ако няма начин да се извлече едно съединение, да се концентрира и да се патентова

Ако хипотезата на Панди е вярна – че съединенията на глухарчетата работят заедно в синергизъм – ще се изисква институциите с нестопанска цел да финансират изследванията с глухарчетата да се включат в основния поток като лечение за рак. Глухарчето е повсеместно, изобилно, евтино и нетоксично.

Магическите куршуми обикновено не съществуват. Рядко едно единствено нещо, лекарство или растение работи за всички. Но като се има предвид хранителната стойност на глухарчето, лечебните свойства и безопасността на това е растение, почти всеки може да предприеме лечение с глухарче, като превенция в многообещаващата борба с рака.

Генотрон срещу рак
Генотрон срещу рак – концентрирана формула с корени от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *