Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заразен молуск при деца (И НЕ САМО!): дерматоза, която е хронична, заразна и труднолечима!ж

Заразен молуск е разновидност на кожната дерматоза. Това е вирусно заболяване, което не бива да бъде игнорирано от родителите

Заразен молуск

Най-често родителите игнорират появата на заразен молуск с успокоението, че това са някакви пъпки, които ще минат. Не, това не са просто пъпки, които минават от самосебе си. Заболяването се характеризира с бързоразпространяващи се огнища на повърхността на кожата. При някои болни те имат признаци на лезии. При разчесване пъпките не само се разраняват, но и се разпространяват и инфектират лигавиците.

Не след дълго върху кожата се появяват относително малки везикули, които са вдлъбнати в центъра.

Възможно е лекарят да ви успокои, че заболяването не е сериозно. И това действително е така, ако не се самолекува и бъде установено навреме.

Заразният молуск се хронифицира при липса на лечение. Инфекцията се причинява от вирус, който принадлежи към вариоларните вируси и се възпроизвежда директно в цитоплазмата на кръвта.

Как може да се заразим с заразен молуск?

Може би тук е моментът, в който трябва да направим уточнението, че тази дерматоза не засяга само и единствено децата. Просто те са по-податливи към инфекцията, заради начина на живот, който имат. Децата са основната рискова група. Заразният молуск може да е навсякъде: на детската площадка, в басейна, в транспорта или като се използват заразени хигиенни продукти и принадлежности. При възрастните заразата става и по полов път, докато при децата често е „кожа в кожа“. Обрив има по ръцете на дечицата, вътрешната страна на бедрата при възрастните, корема и половите органи.

Преди да се появяват видимите симптоми на болестта, инфекцията може да отнеме известно време

Често се появява две или три седмици след заразяване, а в някои случаи инкубационния период може да бъде и до един месец. Латентно може да пребивава болестта и в областите от кожата, върху които има татуировки.

Характерна особеност на заразния молуск са пъпките с кух център. Във всяка пъпка се съдържа вискозно восъчно вещество, като понякога инфекцията е придружена от силен сърбеж. Пъпките са с различен цвят. Най-очевидната особеност е, че с течение на времето площта, която е покрита с пъпки, става все по-голяма и по-голяма. Пъпките са и с различен размер, но в повечето случаи са колкото зрънца. Има случаи, в които обривите са големи и колкото миди, или едър бадем.

 

Лечението, както казахме още в началото, може да бъде осъществено само след прецизно диагностициране от дерматолог. Третирането на заразния молуск се основава на две линии: да предприемат всички мерки за предотвратяване и разпространението на инфекцията. Първо – дайте сила на имунната система! След това ограничете контактите си с други хора. Болните деца е редно да си останат у дома и да не посещават детски градини или училища.

Източник: okeydoc.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *