Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диди препоръчва: 5 лесни, бързи и здравословни закуски за деца (ВИДЕО)

Диди е блогърка, която има собствен канал в Youtube. Тя показва как се приготвят всякакви сладки и солени вкусотии.

В едно от видеата майката на две деца препоръчва 5 лесни, бързи и здравословни рецепти за вкусни закуски, подходящи за малчуганите.

здравословни закуски за деца
5 здравословни закуски за деца

Закуска №1 – Плодови млека

Почти всички деца обичат тези оцветени, подсладени кисели млекца, които се продават в шарени опаковки по супермаркетите. Можете да си ги приготвите у дома, като за целта използвайте кисело мляко и плодове по избор. Нарежете плодовете в киселото мляко, разбъркайте и сервирайте. Ако хлапето не обича плодове, най-добре е да ги пасирате заедно с млякото. Допълнително можете да подсладите плодовото мляко с пчелен мед.

Закуска №2 – Ябълкови курабийки

Следващото предложение за здравословна закуска е ябълкови курабийки. Нарежете ябълките на кръгчета и ги намажете с фъстъчено масло. Както може би знаете, фъстъченото масло е много богато на монаненаситени мазнини, фолиева киселина, витамините B3, Е и магнезий. По желание можете да поръсите „курабийките“ с орехи или други ядки и да ги подсладите с натурален шоколад на малки парченца. На вид изглеждат точно като понички и децата ги обожават!

Закуска №3 – Зеленчуци на лентички

Нарежете зеленчуци по ваш избор на лентички – например моркови, краставици, червени чушки. Пригответе сос, който е любим на децата ви – например хумус или кисело мляко, смесено със сирене и копър. Сервийте ги заедно.

Закуска №4 – Бананови палачинки

Това е най-лесната рецепта за бананови палачинки. Вземете един добре узрял банан и го намачкайте с помощта на вилица. Добавете едно яйце и 1 супена лъжица брашно, за предпочитане – пълнозърнесто. Разбърквате всичко и ги печете в тиган с незалепващо покритие (без мазнина). Можете да ги сервирате с мед. Бананите са изключително полезни за зрението и са богати на калий.

Закуска №5 – Смутита

Напоследък смутита са много популярни, защото доставят на човешкия организъм много полезни вещества. Можете да приготвите смути от абсолютно всичко. Използвайте смело всякакви плодове, зеленчуци и ядки. Винаги е най-добре да изберете сезонни продукти.

Източник: YouTube

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *