Спрете кървенето на венците с тази проста и ефективна рецепта, впечатлила зъболекарите

Кървенето на венците е неприятен симптом, който измъчва всеки втори човек. Рецепти има много , но малко са естествените лекарства, които помагат

кървенето на венците

Кървенето на венците може да бъде излекувано по естествен начин. Практиката е доказала това.

Има пасти за зъби, които решават проблема временно. В повечето случаи използването на паста за зъби единствено прави дъха свеж. След време неприятното оцветяване на пастата за зъби с кръв отново става факт. Както можем да направим в този случай. Може да използваме зъбен прах, който има само една-единствена естествена съставка, която дава истинско здраве на нашите зъби. Зъбният прах чисти зъбите и едновременно с това заздравява венците.

Днес ще научите как сами да си направите прах за здрави зъби от листата на копривата.

Копривата отдавна се използва в народната медицина за направата на различни рецепти. Копривата е отлична храна и в същото време висококачесвено лекарство. Тя съдържа голямо количество витамин С, витамин В, каротин, протеин. Освен това има високо съдържание на хлорофил и други полезниминерали.

Младите листа на растението се използват широко в козметологията, дерматологията и гинекологията. От коприва се правят както вкусни чайове, така и много полезни тоници за лице и тинктури за заздравяване на косата. Това не е растение, а истински природен лечител!

Препарати на базата коприва са широко използвани в стоматологията за предотвратяване на кариес и заболявания на венците. Поради уникалните хемостатични и противовъзпалителни свойства, зъбният прах от фино стрита коприва помага при кървене на венците, когато е налице катарален гингивит, както и облекчаване на страдащия от болката и значително намаляване на възпалението.

Миенето на зъбите с прах от коприва може да се постигне много лесно. Следвайте инструкциите ни и вие лесно ще си направите сами полезно и екологично средство за хигиена на устната кухина.

Как да си направим прах за зъби от листата на копривата, за да спрем кървенето на венците?

1. Миенето на зъбите с коприва може да бъде постигнато, като се ползва цялото растение – листа, цветове, семена, стъбло и корени. Без съмнение, за събиране на лечебен материал трябва да избирате екологично чисти райони, далеч от шосета, магистрали и източници на промишлено замърсяване. В противен случай, вместо положителни ефекти ще получите неприятна реакция.

Листа от коприва се събират три пъти на сезон. Първият път е през май, когато излиза първата коприва, вторият – по време на периода на цъфтеж, а третият е в периода на появата на семената.

2. Всички съставки се сушат на тъмно място. Когато суровината е готова, внимателно се смила в кафемелачка на прах. И ако се добавят смлени корени на растението, готовия прах придобива жълтеникав оттенък и приятен вкус.

3. За предотвратяване на кариес и кървене на венците е достатъчно използването на прах от коприва 1 път на седмица. Този инструмент ефективно лекува проблеми със зъбите. Той е напълно безвреден. природното средство има деликатно абразивно въздействие върху зъбите.

Не забравяйте, че редовните профилактични стоматологични посещения и добрата хигиена са ключът към по-здравата и красива усмивка! Няма зъболекар, който да не одобри това средство за грижа на устната кухина. Така че защо не опитате?

Източник: silazdorovya.ru

паста за зъби със сребърни йони
Паста за зъби със сребърни йони

Оценете статията
Оценка 3 от 9 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.