БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

40 грама медицинска дъвка при миома, проблеми с щитовидната жлеза и сърцето

Борова смола, сакъз, дървесен лепкав сок, дъвка – в детството наричахме медицинската дъвка с няколко имена

медицинска дъвка

И почти всяко дете, което е попадало в борова гора, е проверявало дърветата за борова смола. Днес медицинската дъвка се продава в аптеките, но вместо нея ние предпочитаме други дъвки, пълни с аспартам и какво ли още не.

В сезона на отпуските и почивките на планина и море, няма как да не напомним за смолата. Както и да внесем малко пояснение защо в аптеките се продава медицинска дъвка. И, не! Не е само заради хората, които сами си произвеждат ракията и ползват сакъз за „омекотяване“ на домашното питие.

За сведение, не само боровата смола е полезна. Съвсем без претиснение може да опитате и смола от кайсия или череша – тези две дървета отделят доволно количество лепкав сок. И, ако останете по-дълго в някоя черешова градина, няма начин да не забележите зайчетата и птиците, които идват да кълват смолата на дърветата. Дивите животни също усещат смолата, и често отъркват гръб по дърветата, за да лекуват по този начин малки ранички. Пчелите също събират топчета смола. Тя е част от прополиса.

И не на последно място – хората, които живеят по планините и на село, наричат смолата лепило за дървета. Защото смолата се отделя тогава, когато дървото трябва да покрие с нея някоя пукнатина или дупка. Първоначално от дупката в дървото изтича сок, но след това започва да се сгъстява.

Сгъстеният черешов сок, както и смолата от кайсията може да наречем лекарство.. Защото смолата съдържа галактоза и арабиноза. Заради тези две съставки, които са в доволно високо количество, смолата може да се използва за лечение на възпаление на стомаха и червата лигавиците.

Да приемем, че нямате възможност да обикаляте овощните градини и горите в търсене на естествена смола. Но, може да си купувате медицинска дъвка от аптеките.

Как ще ви помогне медицинската дъвка?

1. Нормализира функцията на щитовидната жлеза.

2. Почиства съдовете.

3. Укрепва сърдечно-съдовата система. Добре е да се приема от хора, прекарали инфаркт.

4. Има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт.

5. Повишава имунитета.

6. Идеална е за панкреаса и може да се взима като помощно средство при лечението на мазен черен дроб.

Редовната употреба на дъвка нормализира киселинността на стомаха. Когато киселинността се увеличава, има усещане за парене в гърдите, пристъпи на болка в корема в дясната страна. Сакъзът успокоява стомаха и премахва патологичните симптоми.

От векове медицинската дъвка (смола) се ползва при лечението на гастрит и язва. Помага на червата да се прочистят и премахва токсините. Правилното функциониране на храносмилателния тракт е залог за загуба на тегло.

При миома чай от 5-6 зрънца медицинска дъвка се пие сутрин и вечер на гладно.
Освен, че лекува миомата, чаят понижава и кръвната захар.

Лечението продължава 1 месец, почива се 30 дни, и пак се повтаря.

Дъвката помага на тялото да абсорбира колкото е възможно повече хранителни вещества от храната. Благодарение на това, хора които използват медицинска дъвка, се отървават от хронични заболявания и затлъстяване.

Да не забравяме, че в медицината няма отрова, но има доза. Затова – не прекалявайте с медицинската дъвка. По-големи дози от нея предизвикват метеоризъм, колики, а понякога и авитаминоза.

Източник: natyropat.ru

ти лайф капсули
ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 21 до “40 грама медицинска дъвка при миома, проблеми с щитовидната жлеза и сърцето

  1. Диди каза:

    Сутрин на гладно профилактично 3 зрънца със студета вода.Излекувах пародонтоза и продължавам да лекувам ревматизъм.Има ефект.

    • Искра каза:

      Медицинската дъвка няма нищо общо с боровата смола. Нарича се мастиха, добива се от дърво, което вирее по Средиземноморието. Най-ценна е мастихата, която се добива на о. Хиос.

  2. Таня Караджова каза:

    Някой би ли могъл да ми каже как точно се приготвя чай от медицинска дъвка. Опитах няколко варианта, но тя полепва по стените на съда.

    • Надя Чавдарова каза:

      И аз също се чудя никой ли не знае как се прави този чай.Много е неприятно,че дъвката полепва по стените.Как да си направя този чай.Моля някой ако знае да каже как се прави този чай!
      Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *