Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сок от бъз плюс още две съставки – най-добрият лек за сезонни болести

Честите настинки и сезонни болести са следствие на слаб имунитет. Слабият имунитет е почти задължителен за хората, които живеят в града

 сезонни болести

Сезонни болести, неразположение и умора – това са състояния, характерни за градски човек. Или поне за една голяма част от хората, които живеят в града.

Ако загледате бабите и дядовците, които живеят на село, ще забележите, че от тях се излъчва някаква сила, въпреки мизерното съществуване. Това е така, защото селските хора разчитат само на лекарствата и храната, които са дело на Природата. И, за разлика от нас, те са много по-стриктни, когато иде реч за прием на народни илачи.

Днес ще ви представим една напитка от черен бъз. Може би знаете рецептата, а може и да не я знаете. Нищо не пречи да я пробвате през следващия есенно-зимен сезон.

В основата на напитката, както сами се досещате, са плодовете от бъз. Точно сега е момента да я направите, защото все още може да си наберете бъз.

Растението бъз убива почти всички вируси в организма и укрепва имунната система.

Още в древността, заради полезните му свойства, „бащата на медицината“ – лечителя и лекар Хипократ, го ползва с голям успех. Растението бъз е смятано за свещено в древността, заради многото ползи, които има. Някога, в стари времена, славяните са сваляли шапка, когато са минавали край бъзов храст – в знак на уважение.

Бъз се използва в народната медицина за борба с много заболявания.

Когато се комбинира с мед и лимонов сок, се превръща в истинско лекарство, което ще ви даде много здраве и дълголетие.

За да си направите противовирусната напитка е добре да имате сок от бъз.

Рецепта за сезонни болести и други сезонни неразположения от сок от бъз, плюс мед и лимон

 

Необходими продукти

450 мл сок от бъз
1 супена лъжица мед
4 супени лъжици лимонов сок

1. Изсипете сока от бъз в тенджера и добавете лимоновия сок. Сложете на огъня и оставете сместа да кипне.

2. След като кипне, нека остане на огъня още 10 минути. Охлажда се.

3. Добавете меда и разбъркайте добре.

За отлични резултати е добре напитката да се пие леко топла. Руснаците, например, първо изяждат лъжица мед, и след това бързо изпиват сока от бъз.

Съвети и препоръки

Обърнете внимание! За изцеждане на сок от бъз трябва да се използват само узрели плодове. Неузрелите плодове съдържат силни киселини, опасни за човешкото здраве.

Полезно е да се отбележи, че в природата има и червен бъз. Това растение е много отровно! Ето защо, при събирането трябва да бъдете внимателни, за да не се сбъркат тези два вида.

Пийте сок от бъз, не само защото е мощен инструмент за лечение на настинки. Антивирусните свойства правят сиропа отличен съюзник при лечението на сърдечно-съдови заболявания, премахване на храносмилателни и кожни проблеми. Използването на сок от бъз ще ви направи по-силни и устойчиви на заболявания.

Източник: www.fitolog.ru

самбукус за деца
Самбукус за деца с черен бъз (Sambucus Organic Syrup) – повишава имунитета при децата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *