Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Будистко правило за решаване на проблеми от здравословно и всякакво друго естество: гениално и просто!

Това е едно много просто класическо будистко правило. Може би сте попадали на него в интернет, или в някоя от социалните мрежи

будистко правило

Навярно някои от вас знаят това просто и гениално будистко правило. Но сте го забравили, или не сте му обърнали достатъчно внимание. Време е да си го припомним. И да го запомним!

Ето защо!

Всички имаме проблеми! Но това не пречи на някои от нас да бъдат наистина щастливи и с лекота да преминават през живота.

Това будистко правило спестява излишни емоции и притеснения. Нищо чудно, че будистите винаги са доволни от живота! Основното, което трябва да запомните – не се притеснявайте, без значение какво ще се случи!

Това е най-елегантният начин за излизане от трудни ситуации. Без значение е и от какво естество са тези трудни ситуации!

Запомнете – стресът може да превърне малък житейски проблем в голям и трудно решим здравословен проблем!

будистко правило
Будистко правило за решаване на проблеми от здравословно и всякакво друго естество: гениално и просто!

Много често хората се притесняват за своето здраве преди да са отишли на лекар, и да са се прегледали. Днес в интернет има предостатъчно информация, и самодиагностицирането е естествено продължение на прочетеното и чутото. Но, както всички знаем – едно е да се притесняваме без да знаем, друго е да сме сигурни, след като сме били прегледани от специалист.

Затова превенцията е от значение. И преди всичко – превенцията на стреса. Онова, което будистите са разбрали преди много векове, днес е доказано от медицината. Стресът е причина за една голяма част от заболяванията, които в последствие стават хронични и животозастрашаващи.

Това са:

– сърдечни болести
– астма
– затлъстяване
– диабет
– главоболие, мигрена
– депресия и тревожност
– стомашно-чревни проблеми
– болест на Алцайхмер
– преждевременно състаряване
– преждевременна смърт.

Все пак може да се чудите защо. Защо стреса ще ни накара да се разболеем?

Защо емоционалният дискомфорт разрушава телата ни?

Стресът не е само усещане. Стресът не е само в главата ни. Той е вграден физиологичен отговор на заплаха. Когато сте стресирани, тялото ви реагира. Вашите кръвоносни съдове се свиват. Вашето кръвно налягане и повишава и пулсът става още по-бърз. Вие дишате по-бързо. Кръвта е буквално наводнена с хормони като кортизол и адреналин.

Когато сте хронично стресирани, тези физиологични промени, с течение на времето, могат да доведат до сериозни, животозастрашаващи здравословни проблеми.

Тогава – защо да се притеснявате?

Източник: www.mindbodygreen.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *