Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИМИГРАН / IMIGRAN

Съдържа суматриптан, лактоза, микрокристална целулоза, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат, пречистена вода и компонента Opadry YS-1-1441-G

Предназначение

имигранИМИГРАН е лекарствен продукт, препоръчван при диагностицирана мигрена. Приема се, че мъчителното главоболие се причинява от разширяване на група кръвоносни съдове в мозъка; приемът на продукта действа съдосвиващо и нормализира кондицията на локалната мрежа.

Как се приема

Медикаментът се приема по лекарско предписание.

При мигренозен пристъп най-често се препоръчва прием на една таблетка от 50 мг (рядко 2х50 мг). Ако този прием не съдейства за овладяването на болезнената симптоматика, не се препоръчва вземане на нова доза. При отслабване на болката след поглъщането на една таблетка и последващо нейно усилване – може да се вземе още една таблетка, но не по-рано от два часа след първата. Максималният прием е 6 таблетки за 24 часа.

Таблетките трябва да се поглъщат цели – без сдъвкване и стриване, с чаша вода. При неволно предозиране потърсете консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ИМИГРАН може да провокира някои странични ефекти, за които пациентът да е предварително осведомен. При някои потребители се развива пристъп на повишено артериално налягане, зачервяване на лицето и замайване, слабост, сънливост, гадене и позиви за повръщане.

Сред нежеланите ефекти е стягане и болка в гръдния кош, отклонения в сърдечния ритъм, спадане на кръвното налягане с усещане за слабост, тремор, неконтролирани движения, зрителни смущения, алергични реакции – обриви и отоци на лицето и гърлото, затруднения в дишането и пр. при кръвни изследвания могат да се установят отклонения в чернодробните функции. Описани са чревни възпаления с кървене от дебелото черво, припадъци и др. При проява на тежки симптоми или прогресия на по-леко проявените приемът на медикамента се прекратява; търсете медицинска помощ неотложно!

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не бива да се прилага при алергия към активния компонент или някое от помощните вещества.

Продуктът не се прилага при деца и подрастващи под 18 години, както и при хора в напреднала възраст, над 65 години.

Избягвайте медикамента, ако страдате от сърдечна недостатъчност, задух, тежки страдания на бъбреците и черния дроб, преживели сте инфаркт, имате епилепсия, мозъчно заболяване, високо артериално налягане.

Да се избягва при бременност и кърмене. Ако приемът от кърмачки е наложителен, трябва да се изчака 12 часа след вземането на лекарството и едва тогава да се пристъпи към кърменето.

Необходима е индивидуална преценка за възможния риск при мъже над 40 години и пациенти, които имат обременена фамилна анамнеза – роднини с диабет, хипертония, преживелите инсулт, пушачи и потребители с наднормено тегло.

Не шофирайте, ако след прием на ИМИГРАН сте сънливи и с намалена концентрация на вниманието.

Взаимодействие с други медикаменти

ИМИГРАН не бива да се приема едновременно с лекарства за епилепсия, съдържащи ерготамин, антидепресанти, литий, продукти с жълт кантарион, за понижаване на теглото. Всяка възможна комбинация с други лекарства изисква преценка от лекар.

__

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от две таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *