ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОЛДЪН / ALLDONE

Съдържа нимезулид, сорбитол, калиев карбонат, оцветители

Предназначение

ОЛДЪН е нестероидно противовъзпалително средство под формата на ефервесцентни таблетки. Има аналгетично и температуропонижаващо действие. Потиска произвоството на простагландини, които са свързани с усещанията за болка. Подходящо решение при болезнен цикъл.

Как се приема

олдънПродуктът ОЛДЪН е за краткотрайно лечение; един терапевтичен модул не бива да продължава повече от две седмици.

ОЛДЪН се приема два пъти дневно, след хранене (2×1); всяка таблетка се разтваря в чаша вода и се изпива веднага.

При неволно предозиране направете консултация с лекар. Дневната доза не бива да се надвишава с цел по-бързо излекуване. Ако при приема на ОЛДЪН се проявят признаци за усложняване на болестното състояние, потърсете лекар за корекция на терапията.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с ОЛДЪН понякога стимулира алергични реакции, изразени в обриви, отоци и дихателни затруднения, анафилактичен шок. Терапията с това лекарство може да провокира подкожни кръвоизливи, виене на свят, главоболие, енцефалопатия, бъбречна недостатъчност, смущения в уринирането, стомашно кървене – видимо при появата на кръв от тракта или черни изпражнения. Не са изключени чернодробни усложнения и отклонения във функционирането на жлъчката. Възможна е хипотермия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОЛДЪН не се употребява при алергична реакция към някоя от съставките или към друго нестероидно противовъзпалително.

Продуктът е противопоказан при деца под 12 години.

Да не се използва чернодробни увреждания и тежка бъбречна недостатъчност, сърдечна недостатъчност в напреднала форма, нарушено кръвосъсирване, язва на стомаха или дванадесетопръстника, при промени в кръвната картина и данни за мозъчен кръвоизлив.

Продуктът не се прилага при пациенти с наркотична или алкохолна зависимост.

Медикаментът не се препоръчва за бременни и кърмачки, както и за жени във фертилна възраст, които се опитват да забременеят.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчва паралелен прием на други аналгетици заедно с ОЛДЪН; да не се комбинира с други нестероидни противовъзпалителни.

При пациенти в напреднала възраст следва предварително да се оцени възможността от рискова проява на странични ефекти, влияещи върху функциите на сърцето, черния дроб и бъбреците.

_________

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 20 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *