ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Във вашия дом расте най-доброто лекарство: каланхое за лечение на абсцеси и разширени вени и кожни заболявания

Някога, когато нашите баби са били малки деца, майките им са лекували хремата с каланхое

каланхое

И до днес много хора знаят, че това полезно и красиво растение помага при респираторни заболявания. Но, оказа се, че каланхоето спокойно може да бъде ползвано като определение за природна аптека.

Това растение е не само красива декорация на дома – то е истинска съкровищница на здравето за цялото семейство. Каланхоето е домашен лекар, пратен ни лично от Природата!

Днес ще разберете защо във всеки дом трябва да има каланхое.

Каланхое е растение, което има полезно излъчване. Неговото присъствие в стаята ще даде сила и енергия на децата и болните възрастни. Растението е отличен дезифенктант на въздуха, защото има противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Каланхоето перфектно стимулира имунитета и укрепва организма. Идеално е приложението за зарастване на раните. Може да се възползвате и от неговите противотуморни свойства. Нищо чудно, че лечебните свойства на каланхоето са оценени от феновете на народната медицина от в целия свят.

Здравно приложение на растението каланхое

1. Лечение на ринит и синузит

Използвайте сока на растението като капки за нос. Слагайте по 1-2 капки сок от каланхое 2-3 пъти на ден и лесно ще се отървете от хремата.

2. Лечение на абсцеси и разширени вени

Смачкайте 3-4 листа от каланхое. Залейте ги с 500 мл. вряла вода и ги оставете да къкрят 20 минути. Пийте по 100 мл от лекарствената отвара 3 пъти на ден за лечение на разширени вени. Същата инфузия се използва външно за лечение на гнойни рани, като се правят промивки и компреси.

3. При зъбобол

Сок от каланхое се разрежда в 200 мл. вода. Достатъчна е една супена лъжица сок от растението. Загрейте леко сместа на водна баня. Пие се по 50 мл. от лекарството 4 пъти на ден, като се задържа леко от страната на болния зъб. С помощта на тази отвара ще премахнете и кървенето на венците, както и различни възпаления в устната кухина.

4. Премахване на кървене и болка

Вземете свежи листа от растението, изплакнете ги добре, нарежете ги с нож, а след това ги направете на каша с помощта на блендер или миксер. От получената каша изстискайте сок, който може да сложите на мястото, на което има болка.

5. Противотуберколозна терапия

Сокът от каланхое е ефективно допълнение към комплекса от лечение на туберкулозата. 10 мл прясно изцеден сок от каланхое се смесва със 70 мл вода. Използвайте тази смес преди хранене. След три месеца интензивна терапия ще се радвате на добрите резултати.

6. Кожни заболявания

Кожни проблеми от всякакво естество се повлияват отлично от сока на каланхоето. Просто мажете засегнатите участъци с прясно изцеден сок.

7. Лечение на отит

Подгответе инфузия от листата на каланхое. За да направите това, смесете 30 мл сок от растението с 5 мл спирт и разбъркайте добре. Получената смес се използва като капки за уши.

С тази тинктура може да се мажат внимателно и рани от залежаване.

8. Изгорете брадавиците!

Намачкайте част от листо на каланхое и сложете върху брадавицата. Може да направите компрес за през нощта, ако мястото позволява.

Не препоръчваме използването на каланхое при индивидуална непоносимост, както и по време на бременност и кърмене. Не трябва да се прилага за лечение на малки деца. При настъпване на първите признаци на алергия, веднага спрете да използвате продукта.

Източник: travzbor.ru

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S крем против разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *