Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БРЕДИВАЛ / BREDIWAL

Съдържа ивабрадин, безводна лактоза, колоиден безводен силициев диоксид, кроскармелоза натрий, бутилхидрокситолуен, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, макрогол, глицерол, оцветители

Предназначение

бредивалБРЕДИВАЛ е медикамент за лечение на пациенти със стабилна стенокардия. Препоръчва се в случаите, когато сърдечната честота е над 70 удара в минута и пациентът не може да приема бета блокери. Подходяща терапия при сърдечна недостатъчност с пулс над 75 удара в минута; в този случай може да се комбинира с бета блокери след индивидуална преценка от кардиолог.

Как се приема

Таблетките БРЕДИВАЛ се приемат само по време на ядене. Дозата и продължителността на приема се определят от лекар и са съобразени с диагнозата и здравния статус на пациента.

  • При стабилна стенокардия се препоръчва прием на таблетки от 5 мг два пъти дневно – сутрин и вечер. Дозата може да бъде завишавана при необходимост до 7.5 мг за прием.
  • Лечението на хронична сърдечна недостатъчност следва аналогична схема. Завишаването и при двете диагнози може да се извърши само от лекуващия, след като е оценен резултатът от терапията при прием 2х5 мг дневно. При възрастни пациенти дозата може да бъде редуцирана до 2х2.5 мг дневно.

Медикаментът е предназначен за продължителен прием, много често пожизнено. Прекратяването на приема не може да става без знанието на лекуващия. Превишаването на предписаната доза може да причини опасно забавяне на сърдечната дейност; ако това се случи, незабавно потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с БРЕДИВАЛ може да е съпроводено с прояви като учестено сърцебиене, промяна в сърдечния ритъм – включително забавяне, повишаване на кръвното налягане, различни зрителни смущения, главоболие и замаяност.

Сред съобщаваните странични ефекти са стомашен дискомфорт и смущения в работата на стомашно-чревния тракт, диария или запек, подуване, затруднения в дишането, мускулни крампи, промени в показатели от кръвната картина, алергични реакции – обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднен говор и преглъщане, двойно виждане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се употребява при алергични реакции към един или повече съставни компоненти.

БРЕДИВАЛ не е подходящ за лечение при болестни състояния на сърцето като забавен пулс, сърдечен арест, преживян наскоро сърдечен удар, ниско кръвно налягане, влошена сърдечна недостатъчност, при чернодробни проблеми. Терапията с този продукт не се изпълнява за пациенти с пейсмейкър.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене, както и при опити за забременяване.

Рискови пациенти, за които се изисква индивидуална преценка на възможния риск, са тези с очни заболявания, бъбречна недостатъчност, наскоро преживелите инсулт.

БРЕДИВАЛ е противопоказан за деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Особено внимание е необходимо при съставянето на терапевтичен план, ако пациентът трябва да приема и други медикаменти. Преценява се доколко съвместяването увеличава риска от промяна на въздействието или проява на тежки странични ефекти. Това се отнася за продукти като такива за лечение на гъбични инфекции, против епилепсия, антибиотици, други лекарства за лечение на ритъмни нарушения или стенокардия, антималарийни и противопаразитни, лекарства срещу гастроезофагеален рефлукс.

При лечение с БРЕДИВАЛ не консумирайте грейпфрут или сок от този плод.

______

Усреднена цена в аптеките – 42 лв за опаковка от 60 таблетки по 7.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *