Лекува болни стави, кашлица и брадавици: ето защо във всеки дом трябва да има фикус!

Никога не ви е идвало на ум, че може да ползвате растението фикус за нещо друго, освен за красота? Тази статия ще промени това!

фикус

Днес ще ви представим няколко рецепти с растението фикус. Фикусът е познат на много хора като декоративно растение, което краси нашите домове. Оказа се, обаче, че това красиво декоративно дръвче има много полезни свойства.

Фикусът е колкото непретенциозен, толкова и полезен. Той пречиства въздуха в стаята, и затова спада към предпочитаните, и дори задължителни стайни растения. Фикусът доказано има положителен ефект върху здравето.

По-рано хората са вярвали, че фикусът поглъща негативизма и пречиства атмосферата в къщата от тревожност.

Повече любопитна информация за фикуса може да прочетете В ТАЗИ СТАТИЯ.

Ако искате да привлечете късмет и изобилие в дома, трябва да имате фикус бенджамин.

Фикус се използва за лечение на кашлица и простуда. Тинктура от листата се помага при ревматизъм, артрит и артроза. Това растение облекчава дори тежките състояния при ревматизъм.

Как да се лекуваме с помощта на фикус? РЕЦЕПТИ

 

Фикус за лечение на ставите

Ще ви трябват: листа от фикус и 80 мл. водка.

Как се прави: листата се смилат, заливат се с водка и се слагат в съд от тъмно стъкло за 14 дни, като от време на време се обръща.

След това се прецежда инфузията през тензух, и отново се съхранява на хладно и тъмно място.

Забележка: трябва да имате толкова листа, колкото ще могат да бъдат полети с водката. Или иначе казано – изливате водката в подходящ съд и мелите фикусови листа, докато не се получи гъста каша.

Как се ползва? Преди лягане се прави топла баня на краката, като след банята се обуват вълнени чорапи. Процедурата се прави 7 дни.

Лечение на кашлица

Ще ви трябват: едно листо от фикус, една супена лъжица мед, литър и половина минерална вода.

Как се прави: слага се водата да заври. Маха се водата от котлона. След това се пуска голямо и здраво листо от фикус за три минути. Изважда се и се прилага като компрес. Преди това мястото се маже с мед. Компресът стои цяла нощ и се ползва докато кашлицата не отмине, поне малко.

За лечение на брадавици

Ще ви трябват: 80 мл. сок от фикус и 40 мл. оцет.

Как се прави: Предварително смачканите листа от фикуса се смилат, за да се получи сок. Смесва се оцета и сока от фикус и се слага на студено и тъмно място.

Как се ползва: с клечка за уши се маже само засегнатата от брадавиците област, като се внимава да не попада на кожата наоколо. След като преброите до 10, изплаквате. Желателно е процедурата да се извършва вечер.

За облекчение на зъбобол

Ще ви трябват: една супена лъжица сок от фикус и три супени лъжици спирт или силен алкохол.

Как се прави: смесват се двете съставки. Остават се да престоят два дни на тъмно и студено. След това се прецежда и се държи в хладилник, за да се ползва като лекарство.

Как се ползва: при зъбобол напоете едно памуче с тази смес и го сложете върху болния зъб. След като болката стихне, устата се изплаква с лайка, посредством жабуркане.

Фикусът наистина е страхотно растение. Но, трябва да се знае, че не бива тези рецепти да се ползват от хора, които имат болно сърце. Ограничено е използването на природни лекарства с фикус и от бременните жени.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *