ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесно, бързо и евтино : Ето как кожата ви ще се възстанови и заблести

Каква маска за лице трябва да изберем?

Тя помага на кожата да се възстанови, събуди или заблести, но е важно да знаете как да я използвате.

Точен избор – това е първото правило, което трябва да си спомняте всеки път, когато решите да направите маска на лицето си – било то готова, или домашна. Не всички са еднакви като състав и консистенция, а и всяка изпълнява специфична задача. Изборът е строго индивидуален и зависи от вида, конкретните или моментните нужди на вашата кожа.

маска за лице
Много е важно да изберете точната маска за лице

Целта на маските е да осигурят баланс и красота на кожата, което означава, че трябва да ги правите и редовно, ако искате да имате добър резултат. Регулярната употреба позволява на кожата да се възстанови в дълбочина и да запази максимално дълго свежия си вид. И още нещо – маските, когато се правят периодично, поддържат еластичността на кожата и са превантивна мярка срещу появата на бръчки и фини линии.

Подхранващи маски

Имат силен възстановяващ ефект. Подходящи са при суха кожа, тъй като тя е с по-слаба защита срещу външните фактори: вятър, слънце, сух въздух и температурни промени. Всички те – вкупом или поотделно, се отразяват на хидролипидния слой и правят кожата още по-суха и податлива на зачервявания. Подхранващата маска за лице регенерира кожата и доставя чувство за мекота и комфорт.

Обогатени (специални) маски

Предназначени са за хора с чувствителна или атопична кожа. Този тип кожа има много слаба защитна бариера и при по-агресивни външни фактори, тя реагира със силно зачервяване и дразнене. Обогатените маски всъщност подсилват защитата на кожата и така поддържат баланса. Обикновено имат успокояващо и укрепващо действие, възстановяват хидролипидния слой. Използват се веднъж или два пъти седмично, според нуждите.

Хидратиращи маски

Поддържат оптимално ниво на водата в повърхностните слоеве и в дълбочина, като така запазват еластичния и стегнат вид на кожата. Независимо от типа кожа, е добре да правите такива маски редовно, особено в някои случаи: при топло време (целия летен сезон), преди и след пътуване със самолет, ако въздухът в помещението, в което прекарвате по-голяма част от времето си, е сух, и ако времето е по-ветровито. Този тип маски оказват незабавна помощ и възстановяват нивата на влага в епидермиса, спират сърбежа, паренето, предотвратяват зачервяванията.

Срещу бръчки

Предназначени са за кожа, която под влияние на възрастта, е започнала да губи тонус и плътност. Важно е да започнете да правите такива, още щом забележите най-фините линии. Появата на по-дълбоки бръчки е следващ стадий, който доста по-трудно се повлиява. Целта на този тип маски е да запазят максимално дълго младостта на кожата и да забавят колкото е възможно процесите на стареене. В повечето случаи те са с формули, които съдържат активни хранителни вещества, имат регенериращ и преструктуриращ ефект, помагат да бъдат компенсирани недостатъците.

Тонизиращи и стягащи маски

Някои имат комбиниран ефект: почистващ или антистареещ. Целта е да изгладят кожата и придадат свеж и жизнен вид на лицето. Има и стягащи маски с лифтинг ефект, които се отразяват много добре на контура на лицето.

Почистващи маски

Тези маски са незаменими, когато кожата има излишък от себум, резултат от който е появата на пъпки и черни точки. Задачата им е да почистят кожата в дълбочина. Най-често съдържат глина, която има свойството да абсорбира нечистотиите и да освобождава порите, позволявайки на кожата да диша.

Почистващите маски не са само за мазна кожа. Разликата е в честотата на използване. При нормална кожа е веднъж месечно, докато при мазна – всяка седмица.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *