ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нормално ли мирише вашата вагина? Хормон-експертът обяснява…

Нормално ли мирише вашата вагина? Навярно повечето от вас ще кажат „Що за въпрос!“ или просто ще се усмихнат…

вагина

Истината е, че всяка жена трябва да знае, че има значение как мирише вагината.

Нормално ли мирише вашата вагина? Това е въпрос, който много жени избягват да обсъждат – какъв точно е аромата „там долу“. Но, ако трябва да сме откровени, едва ли има жена, която не би искала да знае какво трябва да направи, за да ухае вагината ѝ по-добре… Защото, всички сме чували онзи виц за умрялата риба…

Истината е, че преди да сме суетни, трябва да се замислим за здравето. Ароматът на вагината може да ни предупреди за не особено приятно заболяване. Или, че все пак, нещо „там долу“ не е съвсем наред.

Алиса Вити

Чудите ли се дали вашият аромат е „нормален“ или не? Ето мнението на Алиса Вити, публикувано на сайта mindbodygreen.com.

Всяка жена е различна и може да има леко колебание в миризмата, частично повлияна от диетата. Но, като цяло трябва да има базов аромат, с който сте добре запознати. Трябва да има здрав мускусен аромат и да ви напомня за миризмата, която има тялото ви след добра тренировка. Този своеобразен ароматен „подпис“ трябва да се усеща навсякъде.

Алиса Вити споделя, че при нея идват много жени, които се чудят дали вагините им миришат „нормално“. Всяка жена трябва да е започната както с базисния аромат, който отделя нейната вагина, така и с ароматнитните отклонения, които се случват, когато има здравословен проблем.

Да приемем, че сте наясно какъв е аромата на здравата вагина. Има ли нещо, което може да се направи, за да се поддържа този аромат?

Ето съветите на Алиса Вити!

1. Дръжте микробите под контрол.

Постигането и поддържането на здравословен бактериален баланс в червата е ключът към облекчаване на толкова много хормонални системи. Консумирането на алкално богати храни като лимони и листни зеленчуци може да помогне за детоксикацията на вашата система, което потенциално би могло да оправи аромата ви.

Но по-големият проблем е избягването на храните, които биха могли да ви причинят вреда, особено изобилието от животински протеини, захар, млечни продукти и кафе, което ще се отрази негативно на вашите микроби и впоследствие на вашия аромат.

2. Не експериментирайте със сапуните!

Алиса Вити споделя, че е чувала за жени, които ползват продукти, които изкуствено променят аромата на вагината. Това са продукти от соли за вана до гел душове.

Просто кажете НЕ! Избягвайте всички тези надценени, скъпи, излишни и потенциално опасни продукти за „интимна хигиена“.

Може да ползвате интимни сапуни само след консултация с гинеколог. Или дерматолог. А може да правите промивки с лайка и сода, които вършат много по-добра работа.

3. Всичко наред ли е с хормоните?

Ако ползвате противозачатъчни, или имате пръстен или вътрематочно устройство за предпазване от нежелана бременност, е по-добре да проверите нивото на хормоните. Хормоналните колебания оставят своя „ароматен“ подпис.

Вместо да търсите нови лекарства за отстраняване на тези проблеми, опитайте с естествени средства, като супозитории с борна киселина или с добавки от D-маноза – вид проста захар, която се оказва също толкова ефективна, колкото и антибиотиците.

4. Използвайте правилните неща за секс

И когато става дума за секс, бъдете много внимателни с онова, което ползвате. Златното правило е: ако не може да го сложите в устата си, значи не бива да го слагате във вашата вагина. Затова предпочитайте само продукти, които съдържат естествени съставки. Избирайте лубриканти, които не съдържат силиций, петрол, парабени и други не особено полезни добавки. Или пък са направени от синтетични съставки. +

В аптеките има немалък избор от натурални и естествени вагинални овлажнители. кратка консултация с фармацевт ще ви помогне за вашия избор.

5. Надстройте бельото си.

Ако прекарвате нощта в спалнята си, е време да преосмислите за дрехите, които обличате преди сън. Алиса Вити препоръчва по възможност да се спи без бельо, за да може вагината „да диша“.

А когато носите бельо, уверете се че е изработено предимно от органичен памук и / или включва дишаща памучна обвивка.

Дантелата и синтетиката оставете за някоя романтична вечер.

Сами разбирате, че аромата на вагината не е нещо, с което трябва да се шегуваме. Той е точно толкова важен и показателен, колкото е и състоянието на езика, цвета на менструалната кръв и оцветяването на урината. Ако нещо не е наред някъде вътре в тялото ви, то ще има и външно проявление…

*Алиса Вити е интегративен специалист по хранене, експерт по хормоните и най-продаваният автор на WomanCode (Harper Collins). Алиса е основател на FLOliving.com – надеждната виртуална дестинация за жени, която естествено балансира хормоните и решава голяма част от репродуктивните проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *