Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 ВАЖНИ неща, които трябва да знаете, преди да решите да уринирате в басейна или морето

Преди всичко, колкото и да не ви харесва, някой друг вече е свършил тази работа в басейна. И то не е еднократно!

басейна
Интересен факт е, че повечето хора, които решават да се облекчат в басейна кой знае защо си мислят, че никой друг не го е сторил преди тях… Това съвсем не е така! Но, да караме поред…

Едно от най-хубавите неща на лятото е възможността да отидем на плаж. Без значение дали сме сами или със семейство и приятели, комбинацията от слънце и вода образува истински взрив от емоции…

Когато стигнем до плажа, има много неща, за които трябва да помислим. Кърпа, чаршаф, слънцезащитен лосион… И в бързината забравяме да посетим тоалетната.

Всички сме го правили! Какво толкова, едва ли някой ще разбере…

Може би си мислите, че едва ли ще навредите на някого, ако се облекчите в морето или басейна, но има много неща, които трябва да знаете, преди да го направите… отново!

Много хора ли правят така?

Според проучване, проведено от Procter & Gamble , 62% от хората признават, че уринират в басейна, морето или океана… Не че трябва да се срамувате, но е добре да сте информирани, преди да си спестите пътя до тоалетната на плажа.

1. Може ли уринирането на плажа да ми навреди?

Малко вероятно е, но е възможно да се приберете от отпуската с вагинална инфекция, или инфекция на пикочните пътища. Самата вода не е проблем. проблем са мокрите бански, които задържат всякакви инфекции. Затова, след като излезете от водата, събуйте банските, измийте се на душа, изперете набързо банските, сложете ги да съхнат, а вие обуйте нещо друго. В такива моменти вторият чифт бански има логично обяснение.

2. Може ли облекчаването в морето и басейна да навреди на околната среда?

Урината съдържа нитрати и фосфати, които могат да окажат отрицателно въздействие върху кораловите рифове по целия свят.

За щастие един човек, който пикае в океана, няма да засегне коралите. Проблемът възниква, когато човешките отпадъци се изхвърлят в океана в големи количества, обяснява Американското химическо дружество.

Ако свършите тази работа в басейна, рискувате да заразите другите, или пък вие самите да се заразите тяхната урина.

След като се облекчите, може би ще се запитате: „Урината ми поставя ли някой друг в риск?“

Отговорът на този въпрос зависи от мястото, на което сте. Вече стана дума за басейните. Ако сте в морето, там опасността от зараза не е чак толкова голяма. Единственото, което трябва да направите, е да се уверите, че сте далеч от другите, за да не разберат каква точно я вършите.

3. Защо морето е за предпочитане?

Защото, колкото и да уринирате, едва ли ще навредите на някого. Урината е 95 процента вода и съдържа натрий и хлорид. Океанът е около 96% вода и има дори по-високи концентрации на натрий и хлорид.

Докато не сте в защитена местност и не сте близо до други посетители, отидете напред и се освободете.

И още! Никой няма да признае официално, но в басейните и летните къпални съотношението вода/урина е твърде интересно… Особено в края на седмицата!

Затова, ако сте решили да ползвате басейн, не отивайте там през уикенда. Изберете някой по-спокоен ден от седмицата.

Според Американското химическо дружество, химикалите в урината могат да взаимодействат отрицателно с химикалите (като хлор), които се слагат в басейните, за дезинфекция. Тези реакции могат да причинят дихателни проблеми и зачервени, болезнени очи.

4. А езерата?

И там не е добре да се уринира на воля… Сайтът Business Insider обяснява, че урината може да причини цъфтеж на водораслите в езерата, които могат да отровят риба.

5. Голяма нужда?

За голямата нужда има тоалетни. И ако уринирането в морето може да мине незабелязано, то голямата нужда може да се превърне в голям проблем. Екскрементите привличат малки водни буболечки и други микроорганизми. Освен това, попадайки във водата, те могат да станат източник на зарази за хората и морските обитатели.

Вместо заключение! Предпочитайте тоалетната, за която и да е нужда. Не посещавайте градските басейни през уикенда. ВИНАГИ се изплаквайте с вода и сапун, след като сте излезли от басейна или морето.

Източник: businessinsider.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *