Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От източната медицина: Как да отблокираме 7-те чакри, за да бъдем здрави?

Искате ли да се чувствате идеално във вашето тяло? Сложете върху определени важни енергийни точки подходящите камъни.

Според източната медицина тялото има 7 центъра на жизнена енергия, наречени чакри. Енергийната сила в тях се движи по посока на часовниковата стрелка с различна честота. Не можете да видите и да усетите чакрите, но специалистите по аюрведа са убедени, че тези енергийни центрове влияят на физическото и психическото здраве.

чакри
Отблокиране на чакрите с масаж

При дисхармония енергията се движи в обратна посока или се блокира. Това съответно провокира физически и емоционални проблеми. За да върнете правилната посока на енергията, можете да направите локален масаж с камъни. Или просто да си купите бижу с подходящия камък и то да ви въздейства енергийно докато го носите.

1 чакра – на гърлото

За добра комуникация

Помага ви да общувате по-добре, улеснява изразяването ви и по-доброто разбиране от околните. Чакрата подсилва вашите умения и дарби.

Благотворен камък. Всички сини камъни помагат да изкарате навън вашите чувства с помощта на думите: тюркоаз, аквамарин, син калцит, селестин, лазурит и калцедин.

Как да активирате мястото?

Сложете камъка в основата на шията във вдлъбнатината на трахеята. Затворете очи. Представете си фонтан със синя вода, която бликва от това място. Дръжте го така 10 минути.

2 чакра – коренна

За да стъпите здраво на земята

Грижи се за сигурността и оцеляването. Дава сила за живот и помага да сте твърдо стъпили на земята. Свързва ви с материалния свят. Енергийната зона е разположена в края на гръбначния стълб. Благотворен камък. Активирайте зоната с черен камък като оникс, обсидиан, гагат, хематит или червен камък като яспис.

Поставен на чакрата, камъкът ще ви даде способност да се организирате и да намерите сили в себе си. Помага да ви осенят благотворни мисли, от които ще спечелите.

Как да активирате мястото?

Поставете камъните в долната част на гръбначния стълб в продължение на три минути.

3 чакра – на слънчевия сплит

За самоутвърждаване

Представлява центърът на вашата връзка със самия себе си, с вътрешното ви аз. Благодарение на нея можете да вземате решения и да поемате рискове. Помага ви да сте по-настоятелни.

Благотворен камък. Жълтите камъни като тигрово око, цитрин, кехлибар са най-подходящи. Те обагрят вашата индивидуалност и ви дават сила да издържате на натиска, който ви заобикаля.

Как да активирате мястото?

Поставете камък върху слънчевия сплит, точно в средата под гърдите. Затворете очи и си представете източник на светлина, който блика от чакрата. Задръжте така десет минути.

4 чакра – сакрална

За по-вълнуваща сексуалност

Удоволствие, съзидателност, чувственост и сексуалност…

Те се подсилват от тази чакра. Намира се в долната част на корема на нивото на половите органи.

Благотворен камък. Оранжевите камъни синхронизират зоната – оранжев калцит, корналин и огнен ахат. Те засилват чувството на оптимизъм, креативността и стимулират желанията.

Как да активирате мястото?

Масажирайте с кръгови движения ханша, свивките при краката и поставете камъка върху чакрата.

5 чакра – на сърцето

За по-голяма чувствителност

Намира се в средата на гръдния кош. Благодарение на нея чувствате съчувствие и проявявате милосърдие.

Благотворен камък. На зоната влияят зелените камъни като малахит, нефрит, авантюрин и серпентин, както и розови минерали като кварц, родонит и родохрозит.

Как да активирате мястото?

За да внесете хармония и спокойствие, сложете плосък камък в средата на гръдта.

6 чакра – коронна

За повече духовност

Наричат я „чакрата на хилядолистния лотус“, защото ви свързва с тайнственото и свещеното, отваря вратите към духовното и мистичното. Намира се на върха на главата и помага да се откъснете от емоциите и да получите спокойствие.

Благотворен камък. Кристал и всички бели камъни като магнезит, селенит и лунен камък са подходящи.

Как да активирате мястото?

С въртеливи движения по посока на часовниковата стрелка движете камъка от центъра на темето към долната част на черепа и обратно към върха.

7 чакра – на челото

За по-силна интуиция

Благодарение на зоната, наречена „третото око“ и разположена между веждите, имате по-добър поглед над нещата. Стимулирайки точката, развивате вашата интуиция. Благотворен камък. Аметистът е камъкът, който ще пробуди вътрешния ви глас и ще ви помогне да пропъдите негативните мисли.

Как да активирате мястото?

Рисувайте с камъка малки осмици върху третото око.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “От източната медицина: Как да отблокираме 7-те чакри, за да бъдем здрави?

  1. Galiamiteva5@gmail.com каза:

    И аз съм объркана, един път казвст тая чакра е синя, друг път казвст е бяла, нищо не разбирам така, един път казвст чакрите са 7,друг път казвст 12,и аз вече не вярвам….. Ще видя на руски, или италиански, макар че е по трудно за разбиране, но поне няма да ме объркват така

  2. Даниела каза:

    Много погрешна информация, защо публикувате неверни неща? ! Объркали сте даже местата на чакрите…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *