Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Родители излекуваха екземата на дъщеря си с помощта на диета!

Екземата е спътник в живота на 9-годишната Мая още от времето, когато тя е била бебе. Но, родителите ѝ намират начин да се справят

екземата
Родителите на Мая не се отказват нито за миг, и правят всичко възможно да помогнат на своето дете. Макар заболяването на Мая да не е особено тежко (не е нито рак, нито левкемия), то има своите особености и неудобства. Лекарите поставят диагнозата, а с течение на времето цялото тяло тяло на момиченцето се покрива с люспести петна. Пак според медиците, това състояние е почти нелечимо.

Почти – дума, която за повечето родители е синоним на надежда. Трябва да отдаде почит на всички упорити родители, които не се отказват, и продължават да се борят. Когато Мая ена 7 години, майка й започва да забелязва връзката между огнищата на екземата и хранителните навици на дъщеря ѝ.

След това родителите й решават да опитат всички по-известни диета. Случайно се натъкнали на вегански режим, който е смятан за прекалено тежък за едно дете, но все пак те решават да пробват, и резултатите не закъсняват.

Диета при екзема

„Спазването на диетата беше много трудно за всички нас. Но да се живее с екзема е още по-трудно“, казва майка на Мая. След като първите резултати стават видими, и екземата започва да се отдръпва (10 месеца след началото на режима) цялото семейство решава, че това няма да е режим, а начин на хранене.

В какво най-общо се изразява режима, който спазва Мая, нейният по-голям брат и родителите ѝ? Най-общо, това са 5 хранения, които включват сурови, задушени или печени зеленчуци. Без мляко, без тестени изделия, без месо, без сладко, освен мед. За да не срещне трудности или капризи от страна на децата, майката се научава да приготвя вегетарианските блюда така, че по нищо да не отстъпват на ястията с месо, например. Или онези ястия, с които хлапетата преди това са се хранили.

Две години след началото, екземата на Мая е само спомен

Но, въпреки това семейството запазва хранителните си навици. Вегетарианските ястия дават добро отражение и върху болестта на по-големият брат на Мая – аутизъм. Всички казват, че Тод е станал е една идея по-спокоен и общителен.

Въпреки, че днес няма надеждни доказателства в подкрепа на това, че диетата помага в борбата срещу аутизъма, има няколко проучвания, които потвърждават връзката. Днес всички членове на семейството са пълни с здраве, сила, оптимизъм и вяра в бъдещето.

Разбира се, родителите на Мая признават, че не винаги се придържат към диетата (като при сватби или роднини или по време на пътуване). Но, като цяло, изключенията са много малко.

Днес семейството на Мая живее в Тайланд, където има в изобилие пресни плодове и зеленчуци, които са отгледани без подобрители. Здравето и благополучието на децата е голяма мотивация!

Източник: dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *