Народни рецепти за паркинсон

Преди закуска сутрин се изпива по половин чаша прясно изстискани сокове: от коприва, след един час- от листа от широколистен живовляк и след още един час от целина. След като измине 1 час от приемането им, може да се закуси. Тази терапия се прави 1 пъти седмично.

Доказано е че при продължително пиене на отварата от билката котешка стъпка може да се лекува болестта на Паркинсон, когато е в началната фаза на развитие. Изсушена билка се смила в кафемелачка. В 3 мл вряла вода се сипва 1 чаена лъжичка от билката. Престоява така 2 часа и се прецежда. Изпива се на 3 равни части 1 час преди хранене. Заедно с отварата се приготвя смес и от 200 г пчелен прашец и кг мед. От тази смес се взема 1 чаена лъжичка и 1 супена лъжичка пресен лимонов сок и се пие 1 час преди хранене.

Вземат се 15 ментови капки, 20 мл валерианови капки и 15 м л горчива бадемова вода се смесват . От сместа 20 капки се капват върху бучка захар ( може и върху супена лъжица захар). След това захарта се изяжда. Капките трябва да се подготвят в билковата аптека.

Смесват се по 1 супена лъжица листа и цвят от полски хвощ, жълта иглика, камшик и жълта комунига. В 600 мл вода се попарват 2 супени лъжици от сместа. След като изстине се пият по 100 мл 3 пъти дневно половин час преди хранене.

От изследване на учени от САЩ е установено че зеленчуците защитават невроните от увреждане, благодарение на съставките които допълват витамин Е. Резултатът от проведеното изследване 77 000 жени и 47 000 мъже, сред които имало 371 случаи на паркинсон, в продължение на 13 години са показали, че приемането на диетични добавки, съдържащи витамин Е (дори с високи дози), витамин С и каротин, не оказват особен ефект върху развитието на болестта на паркинсон, но вероятността от това заболяване значително намалява, ако се консумират орехи, плодове и зеленчуци, съдържащи витамин Е.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *