Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ушната кал може да каже доста за вашето здраве! Обърнете внимание на цвета!

Малко хора обръщат внимание на цвета на ушната кал. Както се оказа, има много добра причина! Промяната на цвета на ушната кал може да е признак за настъпване на заболяване

ушната кал

Ушната кал е не особено приятна, но за сметка на това крайно необходима. Тя предпазва ухото, но от друга страна – непочистената ушна кал може да се окаже причина за влошаване на слуха.

При здравия човек ушната кал има златист цвят, цвят на мед, както казват лекарите. Ушната кал може да е мокра и суха. Каква точно ще е ушната кал, зависи от наследствените фактори.

Знаете ли, че ушната кал се секретира от около 200,000 мастни жлези. Между другото, същите жлези осигуряват и естествената мазнина на косата.

Както вече стана дума, ушната кал не е само за смазване, но и за предпазване на ухото от някои патогенни бактерии.

Днес ще ви дадем възможност да разберете как не бива да изглежда секретът от ушите на здрав човек.

Цветът на ушната кал говори за здравето

1. Потъмняване на ушната кал

Потъмняването само по себе си не представлява заплаха и не алармира за конкретно заболяване. Но ако към този симптом се добави и кръвотечение от носа, има голяма вероятност да развивате Синдром на Ослер-Вебер-Ренду (наследствена хеморагична телеангиектазия). Това е наследствено заболяване, което се лекува чрез прилагане на лекарство с високо съдържание на желязо.

2. Течна и млечно жълта ушна кал

Това може да е сигнал за наличието на гнойни процеси в ушния канал. В допълнение, има и някои свързани симптоми, които често могат да се наблюдават: повишена температура, увеличени лимфни възли, слабост на тялото.

В този случай, първото нещо, което трябва да направи лекарят е да се определи инфекциозния агент, а след това да предпише антибиотици, или антивирусни лекарства.

3. Тъмно-кафява, почти черна ушна кал

Важно да се разбере, че тъмното оцветяване не е причина за безпокойство. Може би наличието на това явление е нормално замърсяване. Ако наблюдавате такива аномалии многократно, трябва незабавно да бъдете прегледани от ушен лекар.

Причината за промяна на цвета могат да бъдат някои патогенни гъбички и спори, които допринасят за оцветяването в черно. В този случай, пациентите често имат силен сърбеж в ухото. След преглед при лекар ще ви бъдат изписани противогъбични лекарства.

4. Ушната кал има сив цвят

Причина за промяната на цвета често е най-обикновен прах. Ако живеете в голям град, ако работите на строеж или мина, нищо чудно секретът в ушите да сивее. Най-обикновено почистване е достатъчно, в случая.

5. Безцветна, бяла ушна кал

Тази промяна показва липсата на някои микроелементи в тялото: желязо или мед. Лекарите често предписват прием на комплексни витаминни препарати, като се вземат предвид всички свързани с тях симптоми.

И какъв цвят е вашата ушна кал? Проверихте ли вече? Не забравяйте да се консултирате с лекар, ако цвета на ушната кал е далеч от нормата.

Тази статия е предупреждение, че трябва да се отнасяме по-внимателно към сигнали на нашето тяло. В крайна сметка, много заболявания могат да бъдат избегнати, ако се вземат необходимите мерки навреме.

Източник: bbc.com

подобряване на слуха
Капсули за подобряване на слуха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *