Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какво не може да се направи по време на менструация: 9 опасни грешки

По време на менструация, женското тяло става по-уязвимо. Но много млади дами предпочитат да не обръщат внимание на началото на цикъла

менструация

Въпреки започващата менструация, те продължават да се занимават с обичайните си задължения. Но гинеколозите настояват, че през тези дни дамите трябва да са малко по-внимателни.

1. Грешка номер 1 – Спорт

Някои момичета и жени не искат да пропуснат тренировка във фитнеса, дори и по време на цикъл. Но гинеколозите препоръчват ден-два преди, и ден-два по време на цикъла, да не се практикува никакъв спорт.

Факт е, че упражненията по време на менструация насърчават притока на кръв към половите органи, което провокира обилно кръвотечение.

Въпреки това, не трябва да се лишавате напълно от полезните упражнения: пилатес, йога (без сложни пози) и физиотерапия са добре дошли.

2. Грешна номер 2 – прекалено много почивка

Както вече стана ясно, прекаленото движение не е за предпочитане. Но и да се лежи дълго по време на цикъл не е полезно. Много жени прекарват в леглото първите менструални дни, извинявайки се с болки в областта на корема. Това не е съвсем правилното решение, защото кръвта застоява и цикълът става доста по-болезнен в състояние на абсолютен покой.

По време на менструация малко упражнения не вредят! Единствените изключения са за тези жени, чиито критични дни са се превърнали в истински тест за издръжливост. Тогава проблемът трябва да бъде решен директно от лекар.

3. Грешка номер 3 – вземането на вана

Един бърз душ е достатъчен. Първо – топлата вода не се отразява добре. Възможно е по-обилно кръвотечение. Второ – шийката на матката е по-отворена през този период, и така могат да навлязат неприятно количество вредни бактерии.

4. Грешка номер 4 – сексуална активност

Жените често питат гинеколозите: позволена ли е интимност по време на менструация? Повечето лекари отговарят положително, при условие, че партньорите използват бариерна контрацепция.

Въпреки това, дори и с всички предпазни средства на света, съществува риск да се получи възпалително заболяване. Матката по време на менструация е отлична среда за развитието на инфекции и микроби. Затова е по-добре да отложите интимностите за по-нататък.

5. Грешка номер 5 – строга диета

Някои дами в опита си да придобият перфектната фигура дори не се отказват от строгата диета дори и за един ден. Но гинеколозите настояват, че е необходимо да се спазва определен хранителен режим по време на менструация.

По-добре често, но по малко, отколкото да изпаднете в шок от комбинацията кръвозагуба и недохранване.

6. Грешка номер 6 – прием на определени лекарства по време на менструация

Съсирването на кръвта се влошава, когато се вземат лекарства, които влияят на хемопоетичните процеси. Такива лекарства са аспирин и аналгин. Онези момичета и жени, които изпитват силни коремни болки, е по-добре е да се консултират с лекар какви болкоуспокояващи да взимат.

7. Грешка номер 7 – употребата на алкохолни напитки

Гинеколозите съветват жените през този период да се откажат изцяло от силните напитки. Алкохолът повишава менструалните болки и дискомфорта. Добрата новина – няма ограничения в приема на течности. Можете да пиете много вода, сок и чай.

8. Грешка номер 8 – честата и дълговременна употреба на тампони

Непрекъснатото и продължително използване на тампони може да предизвика развитието на възпалителни процеси. Това е особено вярно за жените, които често сменят тампони и превръзки с мръсни ръце. Също така, продължителната употреба на тампон има още няколко неприятни последици. Червените кръвни клетки в топла среда започват да се разлагат интензивно.

И не на последно място – дълговременната употреба на тампон може да ви убие. Потърсете в интернет и прочетете историята на Лорън Уасър, която е била почти умряла, и е загубила крака си заради Синдром на токсичния шок. И всичко това, причинено от тампон!

9. Грешка номер 9 – използването на солени храни

Много жени по време на менструация страдат от подуване, така че не трябва да се влошава положението с прием на излишна сол.

Ако смятате, че тази информация е важна, не забравяйте да споделите статията с приятелите си!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *