Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо козметиката против бръчки е абсолютно менте!

Ако искате средство против бръчки, или ще трябва да си го забъркате сами у дома, или да дадете много пари за качествена козметика

В името на красотата, вечната младост и лицето без бръчки, жените са готови на какво ли не… В днешно време има една максима, с която всяка дама трябва да се съобразява – красотата е естествена или струва скъпо. Това ще рече, че или трябва да се доверите напълно на домашно приготвените кремчета и маски, или да си купите нещо скъпо и специализирано.

Козметиката, която може да се намери във всеки хипермаркет, и която е предпочитана от една много голяма част от жените, е обвита в ореол от фикция и митове.

Днес ще поговорим малко за някои погрешни схващания при борбата с бръчките, които не вършат работа и само изпразват портфейла ви!

Производителите на козметика – развенчаване на митовете

1. Достъпната луксозна козметика

Estee Lauder и L’Oréal са два конкуриращи се козметични гиганта, които споделят един пазар. Те са тези, които притежават едни от най-популярните марки от масовия пазар на луксозна козметика.

Например, L’Oreal произвежда масова козметика (Garnier, Loreal Paris, Maybelline), професионална (Loreal Professionelle, Redken, Matrix), луксозен (Lancome, Biotherm, Джорджо Армани), дерматологична (Vichy, La Roche Posay). Всички тези, както и ощ няколко марки, са обединени под „шапката“ на L’Oreal Group.

Естествено, по-скъпите кремове не може и не бива да бъдат сравнявани с Гарние. Всеки един от тях е предназначен за конкретна клиентска ниша. Ето защо, ефективността на средствата не зависи от фирмата-производител, а от химичния състав.

2. Крем против бръчки

Подмладяваща козметика не съществува. Не забравяйте, че кремът не е в състояние да изглади бръчките! Сигурният начин да се забави стареенето е комплексен. Той включва правилно хранене, повече движение и адекватна грижа за кожата, според типа ѝ.

Когато става дума за козметика 45+, 55+, 60+, трябва да се знае, че в повечето случаи такава козметика се грижи най-вече за избелването на кожата, което не е достатъчно. По този начин се унищожава тургора на кожата, който поддържа нейния тонус.

3. Антицелулитен крем

Чували ли сте тази история? „Имам приятелка, която даде 100 лева за антицелулитни процедури. И какво мислиш правят там – мажат те с нещо и те обличат с някакви костюми, които спарват.“

Подобни истории има много. Нещо подобно са антицелулитните кремове – мажеш се с нещо, и накрая ефект няма. Науката не познава компонент, който може да се справи с целулита, и това е факт!

За да се отървете от портокаловата кожа са нужни масажи и други подобни процедури, движение и диета. Колкото и да е скъп крема, той няма да ви помогне.

4. Околоочен крем

Научихме, че всяка част от лицето се нуждае от различен крем. Вече има крем за около очи, за шия и деколте, за устни… И това предизвиква огромна радост на търговците.

Различна опаковка, по-малък грамаж, по-високи цени… Кому е нужно това? Кожата на клепачите няма мастни жлези. Поради този факт може да ползвате и обикновен, но малко по-мазен крем. Същото важи и за областта на шията и деколтето.

5. Думи, думи, думи…

Изразът „органична козметика“ е подвел хиляди жени. Някои продукти наистина могат да използват чиста вода и естествени суровини, което, разбира се, е голям плюс. Въпреки това, козметика без химия може да си направим само у дома си, защото ще я ползваме веднага, и няма да имаме нужда от консерванти.

6. Необичаен състав

 

Не съществува клетъчна козметика. Както няма и козметика със стволови клетки и други медицински термини. Не съществува крем, чиито ефект може да се сравни с ботокс. Кремове с екстракти от трюфели, хайвер, охлюви и други фантастично звучащи съставки нямат по-голяма ефективност. Това е просто начин да ги продадат изгодно.

7. Красива опаковка и скъпа реклама

Важно е крема да не губи своите качества, и по възможност по-малко да влиза в контакт с въздуха. Не е задължително кремът да е в стъклени бурканчета.

Разбира се, красивата опаковка трябва да бъде рекламирана от известна личност – холивудска актриса или певица, която да е на сериозна възраст, но да изглежда млада. И да – трудно може да се отгатне истинската възраст на Дженифър Лопес. Но тя, или някоя друга, подобна на нея, дължи опънатото си лице на пластичната хирургия, или на медицинската козметика, но не и на крема, който рекламира, и който може да се купи от Кауфланд, например.

Не забравяйте най-важното – не марката и опаковката правят продукта качествен, а съдържанието. Статията няма за цел да ви откаже от козметиката, която се продава в магазините и аптеките. Важно е да сте информирани и да направите своя избор на база знания, а не на онова, което сте видели в рекламите.

Източник: www.woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *